Георги Лозанов: Трябва да отпадне забраната за оповестяване на временни резултати от вота

Георги Лозанов: Трябва да отпадне забраната за оповестяване на временни резултати от вота

Трябва да отпадне забраната за официалното оповестяване на временните резултати в деня на вота. Това коментира пред "Дарик" медийният експерт Георги Лозанов, по повод разнообразните класации с екзитполове, които се публикуват само в социалните мрежи. Според него обаче, обявяването на резултати преди края на изборния ден е в полза само на големите партии.

"Действително се създава една нелоялна конкуренция, защото тези, които се придържат към закона, фактически са в губеща позиция. Трябва да изчезне тази забрана. Като не може да се спазва от всички, да е за никой", каза Лозанов. По думите му вотът е част от личната неприкосновеност, а агитацията е форма на натиск.

"Друг въпрос е дали социологията е форма на агитация. Когато е обективна, е трудно да се приеме, че е агитация, макар че винаги в нея има един елемент на влияние върху вота", посочи още медийният експерт.

"Тази информираност за нагласите общо взето винаги е в полза на статуквото и във вреда на малките и новите играчи", каза Георги Лозанов.

Осъден за 129 кг хероин в Иран излиза предсрочно от затвора

Предишна новина

Анонимен сигнал прати полиция и прокуратура в гаража на кмета на Ясеновец да търсят търговия с гласове, намериха орехи

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.