Георги Марков: България няма нужда от втори главен прокурор

Георги Марков: България няма нужда от втори главен прокурор
Георги Марков, бивш конституционен съдия, Снимка: БГНЕС, архив

"България няма нужда от втори главен прокурор, който да разследва първия, че трябва и трети да разследва втория". Това коментира в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков по повод внесения именно от депутати от неговата партия, с подкрепата на колегите им от Обединени патриоти, законопроект, предвиждащ независим прокурор да може да провежда разследване в случай на законови нарушения, извършени от главния прокурор.

''Конституционният съд даде задължително тълкуване, че всеки прокурор в държавата може да проведе разследване на главния. Качете в една гондола Венецианската комисия да прочете решението. Не ни трябват циркове и скандали по време на чума'', коментира пред "Правен свят" Марков.

''Не може да има задължително тълкуване на решенията на Конституционния съд и да има някой, който да наблюдава главния прокурор и да седи цял ден без работа. Венецианската комисия не ни е настойник. В момента нещата са екстремални. Представете си какъв скандал ще бъде при избора на втория главен прокурор, ако се избира сега?'', коментира още бившия конституционен съдия и беше категориче, че идеята е не само нецелесъобразна, но и безмислена.

България няма нужда от втори главен прокурор, който да разследва първия, че трябва и трети да разследва...

Публикувахте от Георги Марков в Сряда, 16 декември 2020 г.

Още по темата

Без санкции за споделено пътуване

Предишна новина

В разгара на COVID-19: Съветът на Европейския съюз и Европейският парламент заделят 14,8 милиарда евро за космически програми

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  о. р. подп.Георги Дантелев | нерегистриран
  10
  -1

  Агент Николай като доброволен секретен сътрудник на Държавна сигурност е имал водещ офицер, който е оказвал контрол върху дейността му- брой доноси, брой сведения, какви суми е получавал за тези доноси, указания кого да следи и да слухти, както и други "оперативни задачи" , свързани с опазването на социалистическата законност от "попълзновенията на капитализма". Възпитан в духа на диалектическия материализъм, агент Николай би трябвало от тези идеологически позиции да се изкаже.

 2. 2
  | нерегистриран
  14
  -3

  България няма нужда и от доносници на ДС в парламента

 3. 1
  Нека | нерегистриран
  15
  -1

  Нека чуем Държавна сигурност, а не Венецианската комисия. То и във Венеция, като в Брюксел, се прихваща джендъризъм

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.