Георги Марков: Номинацията на Кьовеши за европейски главен прокурор е "безсрамие и цинизъм"!


"СДС и ГЕРБ са най-логичната коалиция за европейските избори, но и много знакова. Не си спомням да е имало по-знаков политически съюз в последните 30 години. Тези две партии - СДС, която 1992 година вкара България в Съвета на Европа и ГЕРБ, която днес председателства Европейския съюз - това е емблематично." Това каза Георги Марков пред БНТ. 
 
Георги Марков отрече спекулациите, че е искал да бъде част от листата на ГЕРБ. "Не ми е интересен Брюксел, харесвам си Орбан", каза той и обясни, че се чувства сигурен да живее в България и Унгария. 
 
Георги Марков смята, че номинацията на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор е "безсрамие, юридически цинизъм". Докато Кьовеши ръководеше Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния, няколко знакови присъди за корупция на високите етажи бяха произнесени. Според Марков обаче тя изпълнява "политически поръчки на чужди държави". Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че неговата институция продължава да подкрепя бившия прокурор от Румъния, което Георги Марков не приема. 
 
"Еврофондовете не могат да бъдат разменна монета за живота и здравето на гражданите. Не могат да бъдат разменна монета за християнския облик на Европа", така Марков отговори на въпрос за поведението на Унгария, която получава еврофондове, но критикува Европа.
 

Северин признава, че е убил Виктория, отървава доживотния затвор

Предишна новина

594 кандидати се явиха на писмения изпит за младши съдии в окръжните съдилища

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.