ГЕРБ ще сезира КС и за Изборния кодекс

ГЕРБ ще сезира КС и за Изборния кодекс

ГЕРБ-СДС са сезирали Конституционния съд и за промените в Изборния кодекс. Това обявиха от парламентарната група на брифинг.

"Внасят се противоконституционни текстове. Приетият Изборен кодекс застрашава свободното право на българския гражданин да избира. Пускаме конституционна жалба. Подписали сме се всички членове на ГЕРБ-СДС. Очакваме Конституционният съд да защити правата на българите", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в кулоарите на Народното събрание.

От ГЕРБ още заявиха, че нямат доверие на софтуера за машинното гласуване.

"Искам да се обзаложа, че първото действие на служебното правителство ще бъде смяна на ръководството на „Информационно обслужване“, коментира Радомир Чолаков. По думите му става дума за "насилствена модернизация" с машинното гласуване в секции с над 300 души.
 

Още по темата

Георги Ушев и Мариета Райкова: Прави се опит за безпрецедентна намеса в независимостта на съда

Предишна новина

Трети неуспешен опит за кабинет

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Корнелия Нинова на Пети май т.г.: | нерегистриран
    3
    0

    Скъпи наши майки и бащи, баби и дядовци, трябва да знаете истината за лицемерието и задкулисието. Днес в Народното събрание се гласува на първо четене нашето предложение за преизчисляване на пенсиите със завидно единодушие. Поради това, че парламентът се разпуска другата седмица, предложихме да се приеме днес и на второ четене и най-накрая да получите справедливост за труда си. И тук маските паднаха. Има такъв народ, чийто представител е председателят на парламента, отказаха гласуването. ГЕРБ и „Демократична България“ се обявиха също против. Всичко се случи под директния натиск на ДПС. Какво се оказа : всички те са гласували „за“ на първо четене с пълното съзнание,че законът няма да мине окончателно, но за да ви лъжат, че са го подкрепили. За пореден път се видя, че ПРОМЯНАТА, така шумно декларирана от новите партии в парламента, е ПОДМЯНА, под диктовката на старите – ГЕРБ и ДПС. Лъгаха ви преди изборите, излъгаха ви и след тях. Ние продължаваме упорито, принципно и стабилно да се борим за социалната кауза.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.