Германия ще легализира медицинската марихуана


 

Германия ще легализира марихуаната за медицински цели в началото на следващата година. Това заяви здравният министър Херман Грьохе.

"Целта ни е тежкоболните пациенти да бъдат лекувани по най-добрия възможен начин", заяви Грьохе, който ще представи чернова с необходимите законодателни промени пред правителството утре. Предложението се радва на значителна обществена подкрепа, както се вижда от видеото.

Германските планове стават част от тенденция за олекотяване на криминалния характер на лекия наркотик на редица места по света. Причината най-често е позитивният ефект на канабиса при лечението на редица сериозни болести.

Грьохе, идващ от консервативния Християндемократичен съюз, не пропусна да упомене, че тревата няма да стане декриминализирана за рекреационна употреба. Канабис ще се продава само в аптеки и срещу рецепта.

Той прибави, че докато не бъдат създадени специални правителствени плантации за отглеждане на трева, Германия ще внася "медицинската марихуана".

"Без да предвиждам работата на Бундестага, вероятно закона ще влезе в сила през пролетта на 2017 година", заяви още Грьохе.

През 2014г. федерален съд в Кьолн позволи на тежкоболни пациенти да отглеждат канабис с медицински цели. Канабисови лекарства от този март се продават в Хърватия, а в края на миналата година употребата на конопа в здравеопазването беше позволена в Колумбия.

В някои европейски страни като Чехия и Португалия тревата е напълно декриминализирана в определени допустими количества, а в Холандия субстанцията е напълно легална още от миналия век.

Похитител на четирима младежи се разболя и не се яви в съда

Предишна новина

Михаил Миков:"Ако президентът не наложи вето на изборния закон, ще го атакуваме в Конституционния съд"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.