Гешев обсъди с магистрати условията на работа в прокуратурите в Пловдив, Смолян и специализираните обвинения

Гешев обсъди с магистрати условията на работа в прокуратурите в Пловдив, Смолян и специализираните обвинения
Иван Гешев, главен прокурор, снимка:БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев проведе видеоконферентен разговор с апелативния прокурор на Пловдив Тодор Деянов и административните ръководители на Окръжната и Районната прокуратури в Смолян, съобщиха от държавното обвинение. Гешев е провел разговор също така и с прокурори и следователи от Апелативна специализирана прокуратура (AСП) и Специализирана прокуратура (СП). Във видеоконферентните срещи участие са взели и зам.- главните прокурори Пламена Цветанова и Красимира Филипова.

В рамките на пъврия разговор е била обсъдена дейността на прокурорите в региона на Смолян през изминаващата година и са били набелязани приоритетите за 2021 г. Иван Гешев е подчертал, че въпреки данните за намаляването й, акцент в работата на прокуратурата по места ще продължи да бъде противодействието на конвенционалната престъпност. Със специализираните магистрати Гешев е обсъдил усилията им в противодействието на корупцията по високите етажи на властта, борбата с организираната престъпност и тероризма. Главният прокурор е поздравил специализираните магистрати за активните им действия през годината. Обсъдени са били и условията на работата на магистратите.

Главният прокурор е изразил и благодарност към прокурорите и съдебните служители за ангажираността им в благотворителните кампании на ПРБ, Асоциация на прокурорите и Камара на следователите в България в подкрепа на борбата с пандемията от коронавирус.

Още по темата

ВСС пита: Кога ще бъдат ваксинирани магистратите и служителите?

Предишна новина

Провалиха се опитите на Лозан Панов да дискредитира мерките срещу COVID-19 в Съдебната палата в София

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.