Гешев отмени срещата си с Нинова, щяла да я ползва за политически цели

Гешев отмени срещата си с Нинова, щяла да я ползва за политически цели
Лидерът на БСП Корнелия Нинова, снимка:архив

Главният прокурор Иван Гешев отмени срещата си с председателя на Парламентарната група "БСП за България" Корнелия Нинова, насрочена за понеделник във връзка с водната криза в Перник, съобщиха от държавното обвинение.

Разговорът бе плануван по искане на самата Нинова, която бе заявила желание да предостави информация "от значение за водените разследвания по повод водната криза в гр. Перник". Оказва се обаче, че лидерът на левицата е планувала и обявила пресконференция по повод срещата още преди тя да се е състояла, поради което главният прокурор я е отменил. "Поради публично заявеното намерение да бъде проведен брифинг в гр. Перник от председателя на ПГ "БСП за България" Нинова, с основна тема – срещата в Прокуратурата на Република България, същата беше отменена от главния прокурор", пише в съобщението на държавното обвинение.

"Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект. По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, ПРБ ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство", информират още от държавното обвинение.

Главният прокурор Иван Гешев заявява и готовност при необходимост да предостави информация на Народното събрание за предприетите до момента действия по разследването, след съгласуване с наблюдаващите прокурори (по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК и съгласно Решение на Конституционния съд от 06.06.2017 г., к.д. 15/2016 г.).

"Съзнавайки своята отговорност към българските граждани, Прокуратурата на Република България периодично ще информира обществото за напредъка по взетите на специален надзор от прокурор от ВКП разследвания", ангажират се от прокуратурата.

Спецсъдът отказа да отстрани от длъжност кмета на Несебър

Предишна новина

Идеята разводите по взаимно съгласие да се поемат от нотариуси едва ли ще се реализира скоро

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ | нерегистриран
    1
    -1

    БРАВО ! ПОЗДРАВЛЕНИЯ Г-Н ГЕШЕВ!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.