Гешев поздрави Стефан Петров за избора му за член на ВСС

Гешев поздрави Стефан Петров за избора му за член на ВСС

Главният прокурор Иван Гешев поздрави новоизбрания в събота член на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите – Стефан Петров.

В свое изявление в профила си в Twitter Гешев заяви, че е готов да работи заедно с новия кадровик за възстановяването на престижа на професията следовател. Последното бе и сред основните акценти в концепцията и представянето на Петров пред колегите му.

„Поздравления към следователите за успешния избор на техен представител във ВСС. Честито и на колегата - Стефан Петров, с когото заедно ще работим за възстановяване на престижа на професията следовател“, написа Иван Гешев в Twitter.

В събота 287 следователи, колкото е и броят на действителните гласове в цялата процедура, дадоха своя вот в подкрепа на Стефан Петров. За да бъде избран на поста, на следователя бяха необходими повече от половината от действителните гласове, като особено впечатление направи фактът, че всъщност той реално спечели доверието на всички гласували свои колеги. Избирателният ден премина и при огромна избирателна активност от 73%.

Стефан Петров бе избран за член на Прокурорската колегия на ВСС, след кончината на големия юрист и магистрат Евгени Диков, който загуби битката за живота си заради COVID-19.

Още по темата

Главният прокурор: Решението на Съда на ЕС за ЕЗА действа за в бъдеще. Чакаме желаещите да се върнат в София, ако могат

Предишна новина

Военнокръжният съд задържа за постоянно един от обвинените в шпионаж

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  RRR | нерегистриран
  0
  -1

  Що не се разцелуват.

 2. 1
  ?!? | нерегистриран
  4
  0

  Какво ли е да спечелиш доверието на всички гласували, като те не са могли да гласуват за друг кандидат? Текстове и заглавията в този сайт са обида към здравия разум и интелект.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.