Гешев в отговор на поредни фалшиви новини: Подценяват интелигентността на българина

Гешев в отговор на поредни фалшиви новини: Подценяват интелигентността на българина
Иван Гешев, главен прокурор, снимка:БГНЕС/архив

„Отново същият #FAKENEWS Трябва да им се признае, че са упорити, но обидно подценяват интелигентността на българина“. Това написа в туитър главният прокурор Иван Гешев и публикува прессъобщение от ДАНС за установени неистински новини за големи суми в банкови сметки на негово име. 

В Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е получен сигнал от гражданин, касаещ наличието на документ с подпис на директора на САД „Финансово разузнаване“-ДАНС и съдържащ твърдение за налични големи суми в банкови сметки зад граница на името на Главния прокурор на Република България. Установено е, че посоченият в сигнала документ е бил обект на публикация без автор на сайта actualno.com от 23 октомври 2019г.

В тази връзка припомняме, че по случая в ДАНС е извършена проверка, установено е, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван и той е неистински. Резултатът от проверката е отразен в сайта на ДАНС, раздел „Информация“.

„Във връзка с журналистически материал от 23.10.2019 г. в сайта actualno.com със заглавие „Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор? (ДОКУМЕНТИ)”, без автор, в който е публикувано копие от писмо на бланка на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) с рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 г., подписано от директора на САД ФР – ДАНС, в Агенцията е извършена проверка и е установено, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван в ДАНС“, посочват още на 23 октомври от ДАНС.

Изнасяне на данни по дела и принципът за публичност

Предишна новина

Прокуратурата откри данни за престъпление по служба, свързано със струпването на отпадъци под моста на магистрала „Струма“

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  | нерегистриран
  1
  -2
  До коментар #2 от "Биволъ | нерегистриран":
  Жената до Гешев - интересна професия и интересни връзки
  Жената до главния прокурор Иван Гешев е направила впечатляваща кариера от танцьорка на пилон до адвокат, като пътьом е работила за лидер на организирана престъпна група и за фирма на Ковачки – установи проверка на Биволъ. Тя се прочу и с имотните врътки за придобиване на рекордно евтин апартамент от прокурорския свидетел Ваклин.
  Според разследването им Детелина Ханчева е родом от Севлиево. През 2002 г. тя влиза в новините като танцьорка в нощен бар в зимния курорт Боровец, похитена от известния самоковски бандит Юрий Галев. Инцидентът се случва на 21 срещу 22 Януари 2002. Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР съобщава, че Галев ги е завлякъл от заведение в апартамент в София. Според публикациите от онова време, Галев качил насилствено в личния си мерцедес едното от момичетата, а другото хукнало след тях и също се качило в колата. След разиграването на тази брутална сцена управителката на бар “Рай” съобщила в местния полицейския участък, че танцьорките са отвлечени. Едната от похитените също така успяла да изпрати по мобилния си телефон съобщение, че е в беда. Полицията веднага била вдигната на крак и няколко часа по-късно Галев е задържан на адреса си в столичния кв. Св Троица, докато момичетата са в дома му. Галев е арестуван първоначално по подозрение в отвличане и изнасилване, но му е повдигнато обвинение за блудство. Той прекарва повече от месец в следствения арест.
  Следовател по делото срещу Галев е Иван Гешев, който тогава работи в трета следствена служба. Неясно как в хода на разследването част от веществените доказателства, уличаващи самоковеца, изчезват. Самата Ханчева също изчезва от делото. Както най-често се случва с делата, водени от Гешев, обвиняемият е оправдан.
  По това време Гешев и Галев са засичани от свидетели няколко пъти заедно в заведения, в които самоковецът е чест посетител. Юрий Галев завърши земния си път застрелян със седем куршума през 2012 г.

  Срамна работа няма-вкл. и танците на пилон! Проблемът е друг- Ханчева е била осигурявана във фирма на виден цигански барон-Станчо Владов от Костинброд. Владови са една от най-известните и богати цигански фамилии в Б-я, като се занимават с джебчийски кражби, имотни измами... Владов переше пари през фирми, като симулираше някаква дейност, вкл. и транспортна, в която е осигурявана Ханчева. Ако Ханчева е живеела с Гешев в този период на осигуряването й при Владов, то Гешев дължи сериозни обяснения, защото е несериозно да не е знаел кой е работодател на жена му.

 2. 3
  Огнян Стефанов | нерегистриран
  3
  -2

  Благодаря на Гешев, който е лъжец и позор за прокуратурата. Оставка!
  15.07.2020
  Горещо благодаря на главния прокурор Иван Гешев. Само за няколко часа той ме направи национално и международно известен. Това не е по силите дори на големи рекламни и ПР компании. Звездният тандем Гешев и Сийка обаче го могат.
  Вчера Специализираната прокуратура започва разследване по Глава първа от Наказателния кодекс – за държавна измяна, диверсия, предателство и други престъпления срещу републиката. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Съобщи също, че прокуратурата ще разпространи материали и доказателства, от които щяло да се разбере как обвиняеми, действащи политици и журналисти действали в синхрон срещу прокуратурата, като се опитвали да попречат на водени разследвания.
  Милева на няколко пъти повтори, че ще бъдат разкрити връзки между обвиняеми, политици и медии. За по-сигурно съобщи имената на бизнесмените Цветан Василев и Васил Божков, които са обвиняеми по различни дела.
  Веднага след това в медии, топло близко до прокуратурата бяха публикувани телефонни разговори на Васил Божков с политик, журналист и неизвестен мъж. Журналистът бях аз – Огнян Стефанов, създател на сайта Фрог нюз. Минута по-късно телефонът ми вече бе загрял…
  От медиите ме питаха участвам ли в организирането на протестите. Разочаровах ги, а много ми се искаше да им отговоря гордо, че „да” – организирам протестите. Питаха ме откога познавам Божков? И отново разочароващ отговор: Не го познавам, разговаряли сме два, три или четири пъти, откакто е обвиняем и в ОАЕ. За какво разговаряхте, продължаваха с въпросите колегите. Отговор: За каквото разговарят журналисти с хора, оказали се в топ 3 на информационния поток. А и с когото пожелаят.
  Междувременно в разговори с юристи разбрах, че мога да бъда задържан, ако ми бъде повдигнато обвинение по Глава първа на Наказателния кодекс. На какво основание, – питах настойчиво. Няма основание, има решение на Гешев и някой над него, вероятно Пеевски. Това ми казваха. И аз повярвах, защото нямаше да е първото подобно обвинение, нито първия арест. И се приготвих.
  Продължаваха въпросите от медии, включително от чужбина. Питаха, защо се намесва името ми и защо прокуратурата публикува разговори с мен. Това било незаконно, защото държавното обвинение осветява журналистически източници. „Не знам, за Бога. Нямам понятие, защо го правят”.
  Всъщност знам много добре. Във Фрог нюз са публикувани десетки критични материали за управлението, включително и това на прокуратурата. Още когато главен прокурор стана Сотир Цацаров, му изпратих есемес, с който го поздравявах и изразявах готовност да си партнираме в борбата с корупцията. Отговорът беше повече от положителен и покана да се видим и че той – главният прокурор ще разчита на нашата подкрепа. Повече не го чух, нито видях. По-късно, когато видях как прокуратурата действа избирателно и не срещу корупцията по високите етажи, а срещу тези, които искат да няма там корупция, разбрах че е искана подкрепа под формата на ПР и реклама. Е, не стана. Получи я от други. От същите я получи или им я наредиха и за Иван Гешев.
  Казвам ясно: Подкрепям с цялото си сърце протестите. Подкрепям искането на оставката на Иван Гешев, защото, според мен не притежава професионални и морални качества за високия пост и е зависим! Доказателства има. Този човек всеки ден изрича лъжи, твърдейки, че са истина. Замесва ме в твърдения, че съм организатор на протестите, че съм по някакъв начин свързан с Васил Божков. Това е лъжа! Твърди, че Божков и Василев финансират протестите. Ако това беше така, той вероятно щеше да има поне едно доказателство. Няма такова. Значи и това е лъжа. Прокуртурата твърди, че тези двамата изсипвали „милиони и дори милиарди” за водене на кампания срещу държавното обвинение. Покажете поне едно доказателство. Поне един лев изпратен до някого и предаден на организация, център, човеци някакви, които организират подобна кампания. Няма такова нещо. Пак лъже! Мога да продължа.
  И нещо извън протестите. Когато Гешев се кандидатира за главен прокурор в медии бяха публикувани документи, които доказват, как жената, с която живее, е придобила имоти в София на нереално ниски цени. Това било нормално и законно, – отговори Гешев. Нова лъжа, защото този трик се прилага, когато или се лъже с цената, или парите до истинската стойност се дават кеш и на тях не са начислени данъци. Сиреч мръсни пари.
  Да, Гешев е лъжец. Ще продължа да критикувам действията му, защото той копира Вишински и Ернст Лауц. Но дори това не му е по силите, защото пред тях е интелектуално джудже… На арогантност и бруталност обаче го докарва.
  Ако беше добър юрист и прокурор, щеше да обвинява и задържа с аргументи и доказателства на закона, а не с циркаджийски акции и нелепи изяви по медиите. Много са съмненията, че част от арестите му са по списък, спуснат от Делян Пеевски и мафиотското задкулисие. Доказателство №1: Заяви, че никъде в разследването по делото срещу КТБ не срещнал името на Пеевски. Как тогава да си обясним, че Пеевски е „консумирал” от банката над 500 млн лева, а заедно с майка му Ирена Кръстева – над милиард? Защо свидетели твърдят, че Пеевски е бил в банката почти всекидневно, а само Гешев не го е „срещал” в разследването? Дори не е смешно – тъжно е.
  Този човек ще си отиде от поста, опозорен от собствените си действия, защото този пост е много над неговите възможности. Затова десетки хиляди скандират: „Гешев е позор! Оставка!”. Те не са злобни хора, а хора, които виждат очевидното и то ги отвращава.
  Подготвям с юристи – истински, не на гешево ниво – сигнал до прокуратурата да бъде разследван случая с намесването на името му в прокурорския тюрлюгювеч от 13 юли и незаконното публикуване на разговори, в които се твърди, че участвам. Давам си сметка, че сигналът ще бъде разгледан от зависим от Гешев прокурор, казус, заради който Венецианската комисия критикува България отдавна, но нямам избор. Ще сезирам и международни институции за репресиите, на които съм подложен от години от държавното обвинение.
  Заявявам за пореден път: Не съм срещу прокуратурата, там има знаещи и можещи хора. Не приемам тяхното мълчание и страх, но това е въпрос на личен избор. Против милиционерщината съм и репресивния модел, налаган от Гешев.

 3. 2
  Биволъ | нерегистриран
  4
  -1

  Жената до Гешев - интересна професия и интересни връзки
  Жената до главния прокурор Иван Гешев е направила впечатляваща кариера от танцьорка на пилон до адвокат, като пътьом е работила за лидер на организирана престъпна група и за фирма на Ковачки – установи проверка на Биволъ. Тя се прочу и с имотните врътки за придобиване на рекордно евтин апартамент от прокурорския свидетел Ваклин.
  Според разследването им Детелина Ханчева е родом от Севлиево. През 2002 г. тя влиза в новините като танцьорка в нощен бар в зимния курорт Боровец, похитена от известния самоковски бандит Юрий Галев. Инцидентът се случва на 21 срещу 22 Януари 2002. Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР съобщава, че Галев ги е завлякъл от заведение в апартамент в София. Според публикациите от онова време, Галев качил насилствено в личния си мерцедес едното от момичетата, а другото хукнало след тях и също се качило в колата. След разиграването на тази брутална сцена управителката на бар “Рай” съобщила в местния полицейския участък, че танцьорките са отвлечени. Едната от похитените също така успяла да изпрати по мобилния си телефон съобщение, че е в беда. Полицията веднага била вдигната на крак и няколко часа по-късно Галев е задържан на адреса си в столичния кв. Св Троица, докато момичетата са в дома му. Галев е арестуван първоначално по подозрение в отвличане и изнасилване, но му е повдигнато обвинение за блудство. Той прекарва повече от месец в следствения арест.
  Следовател по делото срещу Галев е Иван Гешев, който тогава работи в трета следствена служба. Неясно как в хода на разследването част от веществените доказателства, уличаващи самоковеца, изчезват. Самата Ханчева също изчезва от делото. Както най-често се случва с делата, водени от Гешев, обвиняемият е оправдан.
  По това време Гешев и Галев са засичани от свидетели няколко пъти заедно в заведения, в които самоковецът е чест посетител. Юрий Галев завърши земния си път застрелян със седем куршума през 2012 г.

 4. 1
  я па тоя | нерегистриран
  9
  -4

  ко беше казал за него Боко, че се прай много добре на прост. Не, Боко, той си е прост по рождение...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.