Гладна стачка в Софийския затвор, правосъдното министерство отрича


Около 30 затворници са обявили гладна стачка в Централния софийски затвор и трети ден отказват да се хранят. Това твърди Петър Младенов от фейсбук групата "Семейства и приятели на затворниците". От Министерството на правосъдието обаче категорично отрекоха информацията пред "Труд" и обясниха, че гладна стачка няма.

"Началникът на затвора Петър Кръстев се опитва да спре символичните протести вътре, които изискват зачитането на основните човешки права на лишените от свобода, като затваря единствения магазин в затвора. Те не могат да си купуват храна и цигари вече втори ден", твърди във фейсбук Петър Младенов. Според Христина Вардева от групата, началникът на затвора е ограничил посещенията на църква и спортните занимания. Заради това затворниците настояват за оставка на началника и искат среща с министър Цецка Цачева.

От Министерството на правосъдието обаче категорично отрекоха
слуховете за гладна стачка и обясниха какво се е случило зад
решетките. "Няма гладна стачка. Имало е технически проблем
миналата седмица в лавка в затвора, която временно не е работела. Затворниците са отказали да ядат храната, която им се предлага.
Проблемът в магазина е отстранен и още в неделя той е бил отворен", 
заявиха от ведомството. 

Плевнелиев срещу Радев и Светия синод за Истанбулската конвенция: Приравняваме се с Йемен

Предишна новина

Лозан Панов пак ще опита да смени заместника си Красимир Влахов със Светла Димитрова

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  адв. Райна Аврамова | нерегистриран
  0
  0

  Де, да беше само това.... къде е М-во на Правосъдието...!!!

  Колеги, регистрирани в регистъра на НБПП за правна помощ с настоящото Ви уведомявам, че СГС прие експертиза съгласно която НБПП работи със софтуерна система- Правна помощ, която е копирана от системата на “БИСОФТ”ЕООД-“Правна помощ” вследствие на което НБПП вероятно ще трябва в кратко време да премине към ръчна обработка на постъпилите отчети от адвокати регистрирани в Националния регистър за правна помощ. Това от своя страна ще доведе до забавяне на обработката на Отчетите и плащанията по тях. Неприятно за колегите, но нека се опитаме да помислим кой позволи това? Кой от органите ни помисли за това? Тъжно, много ..., колеги моля да вземете отношение. Това е важно за адвокатурите в страната..., поредна гавра с нас..., а защо го допускаме ..., нямаме ли органи, които да помислят за нас, вместо да са слугинаж на Председателя на НБПП-адв. Чернева-Маркова. Мисля, че тя трябва да работи за нас-финансирането им от МП ме е повод за затрудняване на работата ни, нали?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.