Главният прокурор е на посещение в Италия

Главният прокурор е на посещение в Италия
Главният прокурор се срещна с председателя на Върховния касационен съд на Република Италия д-р Джовани Мамоне, снимка:ПРБ

Главният прокурор Сотир Цацаров е на двудневно работно посещение в Италия, съобщиха от държавното обвинение.

Той се срещна с председателя на Върховния касационен съд на Република Италия д-р Джовани Мамоне и с главния прокурор към Върховния касационен съд д-р Рикардо Фузио.

Посещението е по покана на проф. Антонио Скалионе, председател на Военния съдебен съвет и на проф. Маурицио Блок, главен военен прокурор към върховния съд на италианската република. През 2017 г. между двете прокуратури в София бе подписан Меморандум за сътрудничество. В програмата на посещението са предвидени срещи във Военния съдебен съвет, като основна тема на разговорите е структурата и бъдещото развитие на военната магистратура в България и Италия, както и наказателното преследване на военни престъпления в страните от ЕС.

Главният прокурор е придружаван от Пенка Богданова, заместник-главен прокурор, от военноапелативния прокурор полк. Веселин Стоев, както и от военноокръжния прокурор – София полк. Емил Ангелов.

На 19.04.2018 г. българските прокурори ще бъдат приети от началника на отбраната на Република Италия, генерал Клаудио Грациано.

България трябва да плати нови 927 400 лв. обезщетения по пет решения на ЕСПЧ

Предишна новина

Бившият председател на АПИ Лазар Лазаров отива на съд

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.