Главният прокурор и вътрешният министър са в Галиче заради операция за противодействие на битовата престъпност

Главният прокурор и вътрешният министър са в Галиче заради операция за противодействие на битовата престъпност
Главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов лично посетиха село Галиче, след убойството на 17-годишната ученичка, снимки:ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев е в село Галиче във връзка със започнала рано тази сутрин специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред. На място са и министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщиха от държавното обвинение.

Главният прокурор е разговарял с кмета на община Бяла Слатина Иво Цветков, с кмета на с. Галиче Страхил Стоянов, както и с жители на населеното място. Иван Гешев и Младен Маринов са поели ангажименти в рамките на функционалната компетентност на всяка една от институциите, които представляват, за опазване на обществения ред в селото.

От държавното обвинение припомнят, че на 11 януари 2020 г. в с. Галиче бе извършено убийството на 17-годишната ученичка Андреа Руменова. Разследването по случая продължава.

Адвокатурата смята идеята за развод пред нотариус за напълно неприемлива

Предишна новина

Главният прокурор обяви война на битовата престъпност

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.