Главният прокурор: Две убийства са разкрити на територията на апелативен район Варна

Главният прокурор: Две убийства са разкрити на територията на апелативен район Варна
Главният прокурор участва в работно съвещание с магистратите от окръжните прокуратури в Добрич, Силистра и Разград, снимки:ПРБ

“Две разкрити убийства на територията на апелативен район Варна (гр. Добрич и с. Искра, обл. Силистра). Продължаваме борбата с битовата престъпност днес в Добрич и Силистра. С уважение към професионализма на прокурорите и служителите на МВР, работещи в тези трудни условия”. Toва написа главният прокурор Иван Гешев в профила си в Twitter.

Малко по-късно стана ясно, че той е участвал в поредното си в работно съвещание, този път с магистратите от окръжните прокуратури в Добрич, Силистра и Разград. Заедно с временно изпълняващия длъжността директор на ГДНП старши комисар Николай Хаджиев и апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, са посетили ОДМРВ Добрич и ОДМВР Силистра, и са разговаряли с наблюдаващите прокурори по досъдебните производства за двете разкрити убийства.

Посещението е част от продължаващата обиколка на главния прокурор в петте апелативни района на страната.

Иван Гешев обсъди приоритетите на прокуратурата през настоящата година с акцент противодействието на конвенционалната престъпност, условията на работа на магистратите, както и зачестилите политически атаки срещу независимостта на съдебната власт.

След срещите главният прокурор посети работните помещения на магистратите и разговаря със съдебните служители от oкръжните прокуратури в Добрич, Сливен и Разград.

Бареков поведе плажен протест пред имението на Прокопиев в Созопол

Предишна новина

Кого задкулисно договаря с президента за служебен министър на правосъдието Христо Иванов?

Следваща новина

Коментари

12 Коментара

 1. 12
  Николай Григоров | нерегистриран
  0
  0

  Много проста врачанка, която стои зад звуковите атаки. Приятелката й Смилена Татарска е обща ку...ва. Накъде отива този свят. Желаеше ме и ме преследва от много време. Похвали се колко "голяма" е станала. ...https://advokatyordanova.com/

 2. 11
  NON BIS IN IDEM | нерегистриран
  1
  0

  12.08.2020
  Силно ме провокират разсъждения за прокуратурата,особено категорични изявления,че Гешев си заминава скоро. Сигурно пишещите това са много по-информирани от мен,но фактите говорят друго:
  -в рамките на седмица Гешев обиколи и стегна редиците на шефовете на всички звена в петте апелативни прокуратури.
  -въпреки,че прокурорската колегия на ВСС е във ваканция до месец септември,тя продължава да работи интензивно под ръководството на Гешев като :
  –-излезе с поредна декларация в защита на абсолютната прокурорска независимост и отново демонстрира нетърпимост към всяко споменаване на прокуратурата с отсянка на критичност
  –-за шеф на Военната апелативна прокуратура беше назначено никому неизвестно лице измъкнато незнайно откъде и при неясна компетентност
  –-за шеф на възловата Апелативна прокуратура-Пловдив беше назначен също абсолютно неизвестен окръжен прокурор от едно малко градче
  –-с новите 12 бройки Бюрото за защита е увеличено вече с 49 човека от началото на годината-лични гавази на Гешев и негова лична бухалка,изпълняваща по негови противозаконни разпореждания и полицейски функции
  Добре е пишещите да ни информират по-конкретно защо смятат,че заминаването на Гешев било сигурно.
  Те правилно се тревожат, че има почтени прокурори,за които е обидно,да бъдат коментирани в отрицателен смисъл,същевременно обаче:
  -те продължават да подписват масово и безотказно всички спуснати им декларации в подкрепа на гешевщината-последно преди около 2 седмици.
  -празни приказки са,че някой прокурор имал желание да разследва Гешев-и за какъв гръб на този хипотетичен смел прокурор става въпрос ?
  -някой прокурор да се е възмутил от начина,по който прокуратурата погазва закони и си измисля закони и вече не само в София,но и по места?
  -някой прокурор да е отказал да върви след задните части на полицията,която абсолютно противозаконно нахлува в стотици къщи по населените места и брутално нарушава и ЗМВР и НПК ?
  -вярно ли е ,че липсата на реакция на почтените прокурори е не само от страх от разправа,но и поради много приятното усещане,че прокуратурата стана самостоятелна власт в държавата-а прокурорите са абсолютно недосегаеми даже и за критика ?
  -някой почтен прокурор да реагира за начина,по който доказателства се развяват по медиите,че прокуратурата внушава противозаконно и непочтено кой е виновен и че така оказва и недопустим начин натиск върху произнасянията на съда ?
  -някой почтен прокурор поне да загатна,че Гешев вече 2 пъти върши престъпления,като огласява съдържанието на СРС/ВДС ?
  Уважение към прокурорите,които работят почтено. Но те мълчат непочтено за това,че в рамките на няколко месеца прокуратурата работи противозаконно и всъщност загуби правото да е част от съдебната власт. Защото не може да си реално част от изпълнителната власт,да бъдеш държава в държавата,а същевременно да се ползаш със засилената защита на магистрат от т.нар.съдебна сестема-несменяемост,имунитет и др.
  И последно-както некомпетентната и непочтена част на прокуратурата се обедини и върши масово беззакония,така и почтената и компетентна част от прокуратура не само може,но е длъжна да се обедини и да реагира в защита на закона и законността. И едва тогава уважението ще бъде напълно заслужено,а не- дължимо по подразбиране.
  А господата може би следва малко по-добре да обмислят нещата,касаещи прокуратурата и най-важно да не внушават успокояващата мисъл,че Гешев е пътник,защото единствено и само ВСС може да реши въпроса за предсрочно прекратяване на мандата,а той няма да направи това освен при много,много интензивен натиск. Останалото са празни приказки. И много вредни.

 3. 10
  Как е възможно? | нерегистриран
  1
  -1

  Собственичката на ”Биберон”: Прокуратурата лъже! Моят детски център провериха, а не кафе-аператив

  .

  ”Моят център провериха! И го твърдя най-отговорно! Защо лъжат???”, това написа във Фейсбук собственичката на детски център Биберон в Силистра Пламена Тончева.
  От думите й става ясно, че детският й център, в който е инвестирала спестяванията си е обект на постоянни ежемесечни проверки.

  Ето какво пише още тя:

  Не ме е страх! И повече няма да мълча! Искам да знам:

  Кой нареди полицейската операция в моя детски център ?

  Кой позволи този полицейски произвол и защо точно при мен се търсеха големи складове, пълни с акцизни стоки ?

  Защо полицейски инспектори си позволяват да притискат и заплашват едно 18 годишно момиче /моя служителка ?

  Кой нареди на инспектори от Инспекция по труда Силистра да се държат грубо и да ми правят проверки всеки месец ?

  На кого толкова пречи моя малък детски център, където съм инвестирала повече от 20 000 лв ?

  Как това правителство ми помогна в кризата с COVID 19 и как по принцип помага на малкия бизнес ?


  НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ ОТ РОДА НА МЕРКИ 60/40 или 80/20, абсолютно неприложими за нашия сектор. Къде да подам жалба, за да потърся правата си?


  Стига толкова! Наистина е време да си ходите! Оставка!

  Припомняме, че днес от прокуратурата излязоха със съобщение, че не ставало въпрос за детския център "Биберон", а за кафе-аператив.

 4. 9
  | нерегистриран
  0
  -1
  До коментар #3 от " | нерегистриран":
  Ех, завист. Върви ги разследвай като са най-лесни.

  Отворковците, които плюят по прокуратурата тичат при нея, когато престъпното посегателство ги застигне, ти да видиш.

  Оставка не знам кой трябва да подава, но настоящия главен прокурор е последния човек, който трябва да я подаде. Айде със здраве.

  Лесни са ,лесни , повярвай ми.:)
  Но виж “джуджетата” са нещо друго.

 5. 8
  ************ | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 7
  Декларация на БАН в подкрепа на гражданското неподчинение | нерегистриран
  4
  -2

  В отворено писмо до медиите от днес, което "Правен свят" не публикува, учени и специалисти от Българската академия на науките /БАН/ изразяват публично подкрепата си за продължаващите вече повече от месец протести срещу управлението на страната. Писмото е подписано от 168 учени от различни институти на БАН.
  "Задълбочаващият се управленски произвол на правителството застрашава самите устои на държавата ни. Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки. Намаляващият ни народ, с най-ниска продължителност на живота в Европа и най-висока смъртност в света, е поставен в условия на повсеместна корупция и феодално-олигархични зависимости.", пишат в писмото си учените.
  И още:
  "Автократично-мутренският стил на разпореждане с човешките и материалните ресурси на страната придоби статуса на социална, икономическа, финансова политика.
  За броени минути конституционно най-високопоставената фигура на държавата - председателят на Народното събрание може да бъде изхвърлена без коментар и заменена с фигурант, за когото личното достойнство е непознато чувство. Върховете на властта се изпълниха с некомпетентни, безчестни, парично зависими партизани.
  Основният политически инструмент, Държавният бюджет, години наред се прави „копи-пейст", с умишлени излишъци - за да се крадат „законно". Стотици милиони лева народна пара се раздават според конюнктурни интереси и без парламентарен контрол. Бюджетът за здравеопазване се увеличава ежегодно с цел да бъдат присвоявани милиарди, а здравният статус на населението се влошава. Здравеопазването е в кадрови колапс, недостигът на квалифицирани медицински специалисти вече заплашва общественото здраве с катастрофа.
  Европейските фондове се разпределят по партийни и корупционни схеми, разходват се безотговорно и пълнят партийните каси. Строят се най-скъпите, опасни и некачествени пътища, разпадаща се инфраструктура и спортни съоръжения, на които никой не спортува. Въпреки ниския корпоративен данък инвеститорите не рискуват парите си в условия на корупция и рекет.
  Образованието е в безизходица - функционално неграмотните деца вече доминират. Главоломно оредяват специалистите във всички сфери. Научният труд се цени по-ниско от хигиенния. Отношението към водещия научен, духовен и експертен център на България - Българската академия на науките е унизително. Неглижира се развитието на науката и иновациите като условие за икономически напредък на страната. Обществените науки са замърсени от толерираното присъствие на придворни продажници с научни титли.
  Съдебната власт е ратай на изпълнителната. Държавното обвинение, Прокуратурата, безсрамно и нагло изпълнява политически поръчки и охранява престъпни практики. Полицаи бият деца и се гаврят с момичета.
  Средствата за масова информация са превърнати в трибуни за манипулации, потънали в насилието на цензурата и аморалността на автоцензурата.
  Никой не вярва, че това правителство е способно да организира избори без огромно количество "купен вот", „невалидни бюлетини", „мъртви души" и „екскурзианти".
  Некомпетентното управление на COVID-инфекцията заплашва да се превърне в поредна катастрофа. Не се изпълнява „Националния план за подготовка за пандемия", а държавата е вкарана в хаос с неадекватни, взаимно противоречиви и нарушаващи законите заповеди. Когато няма болни, се въвеждат разрушаващи икономиката карантини, всява се паника, игнорират се специалистите. Когато опасността се засилва, активизира се прилагането на незаконно лечение, финансови трикове и фалшива статистика.
  ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ!
  Когато властта е потъпкала морала и всички обществени ценности и чрез институциите арогантно упражнява произвол, Гражданското неподчинение е единствената законна форма на обществено поведение.", завършва писмото на учените от БАН.

 7. 6
  | нерегистриран
  3
  -1

  Станислав Балабанов: 7 въпроса към Борисов, отнасящи се и към Гешев
  11.08.2020
  1. По времето на служебното правителство на проф. Герджиков, в агенция ”Митници” е станала контрабанда за над 100 млн. лв. Агенция ”Митници” е под контрола на Министерство на финансите. Знае ли кой е бил финансов министър тогава и защо същият е финансов министър и сега?
  2. Правителството предостави 500 млн. лева за покриване на увеличените разходи за МЗ, МО и МВР по време на кризата с COVID 19. Колко от тези пари са изхарчени и за какво? Къде са останалите?
  3. Колко фирми до момента са се възползвали от мярката 60/40 в процентово съотношение, защото тази мярка е видимо неработеща?
  4. При положение, че още сме в извънредна епидемична обстановка, къде се покри ген. Мутафчийски?
  5. Подготвена ли е държавата ни с документи по кандидатстване за заемите от ЕС? Имаме ли готови, конкретни, проекти?
  6. 89 милиона за ремонт на АМ “Тракия” в участъка Чирпан – Стара загора. Безспорно е, че трябва да се ремонтира, защото поне от 5 години пътното легло е пропаднало и пътят е на “вълни”. Въпросът е защо ремонтът идва едва сега? Участъкът е въведен в експлоатация през 2007 г. Съгласно Наредба 2/2003 на МРРБ гаранционният срок, в който строителят отговаря за поправка на недостатъци е 12 г., когато се касае за магистрали – т.е. до 2019 г. Защо държавата остави- безучастно да изтече гаранционният срок и не ангажира гаранционната отговорност на строителя (става дума за “Трейс”)?! Защо в продължение на години, безучастността на АПИ костваше човешки животи? Защо, сега, данъкоплатците трябва да излеят 89 милиона, заради безотговорността на публичната власт?
  7. Кога ще подадеш оставка, наред с цялото, компрометирано, правителство?
  #ден34 #оставка

 8. 5
  Това са цифрите. Но явно си от грабителите... | нерегистриран
  2
  -2
  До коментар #4 от " | нерегистриран":
  А Вие с дрехите ли спите, полковник? Що се отнася до парите и кюлчетата, не смятате ли че първо трябва да се установи истински ли са и изобщо записът монтиран ли е бил? Малкият ми брат има банкноти Евро и кюлчета злато.

  Друг въпрос. Нормално ли е според Вас настоящият президент на Република България да е начело на протестни мероприятия и да се намесва в съдебната власт, а също така и да укрива документи от КПКОНПИ?

  Достойно ли е президентското поведение да е от естество, че да разделя и манипулира обществените нагласи? Или излизайки от президентство да ръкомаха с юмрук, насърчавайки протестиращите? Малко ми прилича на поведение на определен немски гражданин в историята, развила се по време на ВСВ.

  Просто изказвам становище, което не е обременително. Не целия да обидя никого.

  Да пресметнем: За десет години мафията, начело Борисов, открадна от народа 220 милиарда лева!!! По данни на Европейската комисия България всяка година губи от корупция 11 милиарда ЕВРО! Да ги умножим по 10, годините, през които ГЕРБ узурпира държавата. Лесна сметка. Само за десет години от народа и от европейските фондове са откраднати 110 милиарда ЕВРО! Или за още по-нагледно – 220 МИЛИАРДА ЛЕВА!
  Така ли ще я караме и от тук нататък – 22 милиарда в джобовете на мафията всяка година, а пенсионерите – с 250 лв. на месец? България отдавна дори не е бананова република, а някакъв долнопробен средновековен султанат…

 9. 4
  | нерегистриран
  1
  -2
  До коментар #2 от "ОР полк. Димитър Димитров | нерегистриран":
  Президентът да разжалва ген. Бойко Борисов в звание ”редник”
  Президентът на РБългария и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили на РБългария Румен Радев да подпише Указ с който да разжалва генерал-лейтенант Бойко Борисов във военно звание ”редник”!
  На 1 септември 2001 година с указ на Президента на Република България Петър Стоянов Бойко Борисов е назначен на длъжност главен секретар на МВР и е повишен в звание „полковник“ от МВР. На 8 януари 2002 г. е удостоен със званието генерал-майор от МВР. На 25 юни 2004 г. е удостоен със званието генерал-лейтенант от МВР.
  1. Не може български генерал да спи полугол в спалнята си, а до него 1 милион евро и кюлчета злато.
  2. Не може български генерал да нарича български журналисти „мисирки“, председателя на Народното събрание „тъпа Кърджалийска п…ка“,
  протестиращите наши деца срещу режима на кабинета „Борисов -3“ тулупи и тъмни сили.
  3. Не може един български генерал да псува наши и чужди политици.
  4. Не може един български генерал да обижда вече трета година аса в авиацията генерал-майор Румен Радев, настоящ президент на РБългария.
  5. Не може един български генерал да се заканва, че ще „изгори“ евродепутата Елена Йончева- български журналист отразила през годините във филми и интервюта събитията в много горещи точки в света,
  където са се водили реални военни действия.
  6. Не може един български генерал сутрин да говори едно, на обяд второ, на вечеря трето, след като се наспи четвърто, като е забравил какво е говорил само преди един ден.
  7. Не може един български генерал да нарушава Закона, който гарантира сигурността му, а сам да управлява държавната джипка вместо служител от НСО
  и да кръстосва с нея …цяла България когато си иска и както си иска.
  Един български генерал-лейтенант трябва да е изградена личност с висок морал и уважение към пагона! Пример за българските офицери, генерали и адмирали.
  Генерал-лейтенант Бойко Борисов за аморално поведение и уронване престижа на военната униформа и военно звание, трябва с Указ да се разжалва във военно звание „редник“!
  Вече има подобен случай в началото на Прехода!
  През 1992 г. по време на управлението на СДС генерал-полковник Кирил Косев е обвинен по политически причини и президентът Желю Желев подписва Указ № 109, с който му отнема генералското звание и го разжалва във военно звание „редник“. В указа, за който Кирил Косев научава от вестниците, е посочено, че „за деяния, граничещи с престъпления в МО и МВР, се отнемат генералските звания на ген. Косев от МО и на генералите Кумбилиев и Тончев от МВР“.

  Димитър Димитров
  кадрови офицер от РУ-ГЩ, Разузнавателно управление на Генералния щаб,
  отдел „Нелегално разузнаване“ от 01.09.1978г.до 01.09.1993г

  А Вие с дрехите ли спите, полковник? Що се отнася до парите и кюлчетата, не смятате ли че първо трябва да се установи истински ли са и изобщо записът монтиран ли е бил? Малкият ми брат има банкноти Евро и кюлчета злато.

  Друг въпрос. Нормално ли е според Вас настоящият президент на Република България да е начело на протестни мероприятия и да се намесва в съдебната власт, а също така и да укрива документи от КПКОНПИ?

  Достойно ли е президентското поведение да е от естество, че да разделя и манипулира обществените нагласи? Или излизайки от президентство да ръкомаха с юмрук, насърчавайки протестиращите? Малко ми прилича на поведение на определен немски гражданин в историята, развила се по време на ВСВ.

  Просто изказвам становище, което не е обременително. Не целия да обидя никого.

 10. 3
  | нерегистриран
  2
  -2
  До коментар #1 от "Свой | нерегистриран":
  Е, браво.
  Много добре знаеш, че битовите убийства са най лесни за разкриване.
  Друго преди оставката имаш ли да казваш?

  Ех, завист. Върви ги разследвай като са най-лесни.

  Отворковците, които плюят по прокуратурата тичат при нея, когато престъпното посегателство ги застигне, ти да видиш.

  Оставка не знам кой трябва да подава, но настоящия главен прокурор е последния човек, който трябва да я подаде. Айде със здраве.

 11. 2
  ОР полк. Димитър Димитров | нерегистриран
  2
  -2

  Президентът да разжалва ген. Бойко Борисов в звание ”редник”
  Президентът на РБългария и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили на РБългария Румен Радев да подпише Указ с който да разжалва генерал-лейтенант Бойко Борисов във военно звание ”редник”!
  На 1 септември 2001 година с указ на Президента на Република България Петър Стоянов Бойко Борисов е назначен на длъжност главен секретар на МВР и е повишен в звание „полковник“ от МВР. На 8 януари 2002 г. е удостоен със званието генерал-майор от МВР. На 25 юни 2004 г. е удостоен със званието генерал-лейтенант от МВР.
  1. Не може български генерал да спи полугол в спалнята си, а до него 1 милион евро и кюлчета злато.
  2. Не може български генерал да нарича български журналисти „мисирки“, председателя на Народното събрание „тъпа Кърджалийска п…ка“,
  протестиращите наши деца срещу режима на кабинета „Борисов -3“ тулупи и тъмни сили.
  3. Не може един български генерал да псува наши и чужди политици.
  4. Не може един български генерал да обижда вече трета година аса в авиацията генерал-майор Румен Радев, настоящ президент на РБългария.
  5. Не може един български генерал да се заканва, че ще „изгори“ евродепутата Елена Йончева- български журналист отразила през годините във филми и интервюта събитията в много горещи точки в света,
  където са се водили реални военни действия.
  6. Не може един български генерал сутрин да говори едно, на обяд второ, на вечеря трето, след като се наспи четвърто, като е забравил какво е говорил само преди един ден.
  7. Не може един български генерал да нарушава Закона, който гарантира сигурността му, а сам да управлява държавната джипка вместо служител от НСО
  и да кръстосва с нея …цяла България когато си иска и както си иска.
  Един български генерал-лейтенант трябва да е изградена личност с висок морал и уважение към пагона! Пример за българските офицери, генерали и адмирали.
  Генерал-лейтенант Бойко Борисов за аморално поведение и уронване престижа на военната униформа и военно звание, трябва с Указ да се разжалва във военно звание „редник“!
  Вече има подобен случай в началото на Прехода!
  През 1992 г. по време на управлението на СДС генерал-полковник Кирил Косев е обвинен по политически причини и президентът Желю Желев подписва Указ № 109, с който му отнема генералското звание и го разжалва във военно звание „редник“. В указа, за който Кирил Косев научава от вестниците, е посочено, че „за деяния, граничещи с престъпления в МО и МВР, се отнемат генералските звания на ген. Косев от МО и на генералите Кумбилиев и Тончев от МВР“.

  Димитър Димитров
  кадрови офицер от РУ-ГЩ, Разузнавателно управление на Генералния щаб,
  отдел „Нелегално разузнаване“ от 01.09.1978г.до 01.09.1993г

 12. 1
  Свой | нерегистриран
  5
  -2

  Е, браво.
  Много добре знаеш, че битовите убийства са най лесни за разкриване.
  Друго преди оставката имаш ли да казваш?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.