Главният прокурор обсъди отстояването на независимостта на прокуратурата с магистрати от Враца и Монтана

Главният прокурор обсъди отстояването на независимостта на прокуратурата с магистрати от Враца и Монтана
Главният прокурор Иван Гешев проведе работно съвещание с прокурорите и следователите от Враца, снимки:ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев проведе работно съвещание с прокурорите и следователите от Окръжна и Районна прокуратура-Враца, съобщиха от обвинението.

В хода на разговорите с магистратите са били обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, утвърждаване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт.

Акцент е бил поставен и върху необходимостта от активни действия за недопускане нарушения на изборните права на гражданите с оглед предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г.

Главният прокурор се е запознал на място и с условията на работа на магистратите и съдебните служители.

Малко по-късно Иван Гешев и говорителят на главния прокурор Сийка Милева са участвали и в работно съвещание с прокурорите и следователите от Окръжна и Районна прокуратура - Монтана.

По време на работното съвещание са обсъдени противодействието на така наречената „битова престъпност“  и борбата с корупцията, които са сред приоритетите в работата на прокуратурата и през настоящата година.

Иван Гешев се е запознал на място и с условията на работа на магистратите и съдебните служители в Монтана.

Още по темата

Как се обезщетяват вредите от неизправни пътища, тротоари и технически съоръжения в градската среда?

Предишна новина

Мракобесен акт на служебния кабинет*

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Костадин Костадинов | нерегистриран
  2
  0

  За това изказване на Карадайъ, направено пред Ердоган при посещението му при него, на председателя на ДПС трябва да бъде повдигнато обвинение, и то ВЕДНАГА!
  Държавата ни окончателно заприлича на разграден двор – след американците и турците се намесиха брутално във вътрешните ни работи, при това за пореден път, при това в навечерието на изборите.
  Освен това с изявлението си Карадайъ ясно и категорично заяви, че ДПС е турска етническа партия, а етническите партии са ясно и категорично забранени от българската конституция.
  Ето защо ние от Възраждане питаме – ще се самосезира ли прокуратурата за това изказване и ще започне ли процедура по заличаване на ДПС, както миналата година стори с Възраждане, или ще се наложи да я сезирам лично аз?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.