Главният прокурор: С началото на учебната година ще засилим действията срещу всички, които тровят децата ни

Главният прокурор: С началото на учебната година ще засилим действията срещу всички, които тровят децата ни
Иван Гешев, главен прокурор, снимка:БГНЕС/архив

Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за това за открити в двора на къща в Пазарджик 69 растения от рода на конопа, съобщиха от държавното обивнение.

Според прокуратурата, деянието е извършено в условията на съучастие – престъпление по чл. 354в ал. 1 във вр. чл. 20 ал. 1 от Наказателния кодекс. В къщата, без надлежно разрешително е държана и суха зелена растителна маса с общо брутно тегло – 51,46 грама, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на марихуана – престъпление по чл. 354а ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс.

На 17 август 2020 г.,  полицейски служители от ОД на МВР – Пазарджик извършили претърсване и изземване в двора на къща в землището на Пазарджик, като били открити две оранжерии с растения от рода на конопа – канабис, общо 69 броя. 51 от тях били в едната оранжерия, а 18 – във втората. Растенията били с височина от 1,40 метра до 2 метра. По-късно е извършено претърсване и изземване от къщата, където е открита марихуана с общо тегло – 51,46 грама. Трима мъже са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Във връзка с акцията главният прокурор Иван Гешев поздрави колегите си за добре свършената работа и написа в Twitter: “Прокуратурата и полицията продължават противодействието на производството и разпространението на наркотични вещества. С началото на учебната година ще засилим действията срещу всички, които тровят децата ни. Особено около училищата“.

Бареков и симпатизанти ще окупират централата на Христо Иванов

Предишна новина

Бюджетната комисия на ВСС: Заплатите в съдебната система вече бяха увеличени, няма да има нов ръст на възнагражденията през тази година

Следваща новина

Коментари

11 Коментара

 1. 11
  Клаус Ернст, депутат в Бундестага и зам.председател на групата за приятелство с РБ в германския парламент | нерегистриран
  0
  -1

  ПРИЗОВАВАМ ЕС ДА ПОДКРЕПИ БОРБАТА НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ПРАВОВА ДЪРЖАВА
  Най-големият проблем в България е корупцията и пълзящото премахване на правовата държава и разделението на властите, до което води автократичното поведение на министър-председателя. Пред ЕС той се представя в най-прекрасна светлина, а в същото време си сътрудничи с корумпирани олигарси. Съмнителният главен прокурор Иван Гешев, определен от него, не разследва престъпни афери в лагера на Борисов, а вместо това предпочита да притиска президента Румен Радев, издигнат от друга партия, който освен това критикува Борисов. В една правова държава такова нещо е недопустимо.
  Подкрепям протестите и желанието за промяна в България, но е ясно, че борбата с корупцията ще бъде дълга и трудна. Със сигурност трябва да се използва възможността за ново начало, която дават едни нови избори. След толкова много години, прекарани в "системата Борисов", хората с основание са се надигнали срещу мафиотските структури, срещу злоупотребата с власт и шуробаджанащината.
  Но ще трябва доста време, докато се демократизира съдебната система и докато борбата срещу корупцията започне да дава резултати. Защото тази корупция е дълбоко вкоренена в самата система.
  За да се възстанови върховенството на закона в България, ще са необходими наистина голяма издръжливост, както и подкрепа от страна на ЕС. Управляващите в България пренебрегват демокрацията и правовата държава. Борисов се опитва да запази властта си. Той и приближени нему олигарси контролират медиите. Съдебната система вече не е независима, тя се подчинява на интересите на Борисов и е под негов контрол. Тъкмо по този начин той обезличава демократичните институции и разделението на властите. Но много от българите са на различно мнение. За разлика от него, хората в България нямат проблем с демокрацията, тъкмо обратното: десетки хиляди излязоха на улицата в подкрепа на демокрацията и правовата държава, рискувайки да станат жертва на полицейско насилие и преследвания. Призовавам ЕС да подкрепи този процес. Евросъюзът трябва да настоява за налагането на върховенството на закона и разделението на властите в България. Най-добре ще го постигне, ако продължи с Механизма за сътрудничество и проверка и по този начин придаде допълнителна тежест на исканията на демонстрантите. Подкрепям парите от еврофондовете да бъдат обвързани с върховенството на закона, а мониторингът за България да остане. Когато се отпускат европейски фондове, на първо място трябва да се следи за върховенството на закона. В противен случай самият ЕС ще носи част от вината, когато – както в България – корумпирани политици си строят вили с пари на ЕС, вместо да ги инвестират за стопанския възход на страната.
  Разбира се, мониторингът над България трябва да остане, защото положението в страната наистина е сериозно. Дори ако действително има смяна на властта, ние и занапред ще имаме достатъчно основание да наблюдаваме България много внимателно и безкомпромисно.

 2. 10
  Народ | нерегистриран
  0
  -1

  DEA и Управлението за специални операции (SOD) на САЩ разследват българската компания „Биовет“ и бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев във връзка с наркотрафик в Близкия изток. Това се твърди в писмо, изпратено от guerrillamail.com. През същата имейл услуга до медиите бяха изпратени скандалните записи и видео с премиера Бойко Борисов, които след разследване се оказаха истински. Според източника, разследването е стартирало през април т.г., като основен акцент в него е незаконната търговия на криминални организации от Източна Европа с каптагон. По-конкретно в случая става дума за престъпна синдикална мрежа за производство и дистрибуция на каптагон за Близкия изток, като в центъра на въпросното разследване на американските спецслужби е подозрението, че чрез тази търговия се финансира тероризъм. Един от основните обекти в разследването е българската компнаия „Биовет“, за която се твърди, че се контролира и управлява от българските бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев. Дружеството е акционерно и над 80% от него се държат от компанията "Хювефарма" АД, собственост на братя Домусчиеви.
  Любопитен факт е, че американските служби обозначават Делян Пеевски като Person Of Interest (POI). Според тяхната информация, Пеевски прекарвал значителна част от своето време в Обединените Арабски Емирства, където същият имал жителство и от където управлявал цялата си бизнес мрежа по света. Американската служба за борба с наркотрафика (DEA), чрез Американското консулство в Дубай, са поискали пълно съдействие и допълнително информация относно бизнес интересите на Делян Пеевски на територията на ОАЕ от Дубайският департамент за криминално разследване (CID). Лицето, което пък персонално се е заело с тази задача, е лично директорът на CID в Дубай, Джамал Джалаф.

 3. 9
  До Non bis in idem | нерегистриран
  5
  0
  До коментар #7 от "NON BIS IN IDEM | нерегистриран":
  Преди малко отворих един от правните сайтове и прочетох нещо,което ме хвърли в дълбок размисъл.
  И да-за единствения и неповторим Гешев става въпрос. Казал при посещенията си в някакво село,че : “ Малко повече арести й трябват на тези държава и ще се оправят нещата „. Абсолютно професионално изказване,защото специалността му по дипломата, издадена от училището в Симеоново е “ Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред“.С допълнението,че на основание Указ на Държавния съвет от 1987 г му се признава и специалност право. Ясно е,че кой за каквото е учил,за това е компетентен да се изказва. Ако беше обучаван и завършил директно,а не по заобиколен начин придобил тази специалност щеше да е наясно,че говори като полицай,а не-като прокурор. Доскоро работата на прокуратурата беше да наблюдава разследванията,да изготвя обвинителни актове и да защитава обвиненията в съда,а постановените осъдителни присъди бяха показател за добрата й работа.
  Нов Главен прокурор,нова прокуратура,нови неписани закони и така-още 6 години и 4 месеца от същото.
  Главен прокурор,който нарича полицаите „колеги“.

  Напомням,че на 24.08.в гр.София ще се състои нещо като конгрес на прокурорите и следователите,организиран от Гешев ,за да изразят възмущението си от недопустимото поведение на олигарсите-врагове Гешеви,които нападали прокуратурата и така била атакувана независимостта на съдебната система в България.Мястото за провеждане на историческия форум се пази в дълбока тайна.
  Само на мен ли ми се струва,че се касае за велико нахалство?
  Откога прокуратурата пази еднолично авторитета на съдебната система ?
  Да не би съдиите вече да са изхвърлени от нея или да са минали на пряко подчинение на прокуратурата,че тя да им пази авторитета и независимостта ?

  Надявам се,че 20-те члена на ВСС,които коронясаха Гешев се гордеят изключително много със слугинския си поклон към властта. Натресоха на България нещо невиждано и нечувано досега, снишили са се страхливо и си траят,вместо незабавно да задействат абсолютно елементарната процедура за предсрочното прекратяване на мандата му.
  А величието Гешево расте не с дни,а с часове!
  След химна на Банкя очакваме с нетърпение химна на Волуяк !
  ВЪПРОС !
  Уважаеми колеги юристи,възможно и допустимо ли е според вас години след като Държавен съвет не съществува да се признават права на база на негови актове ? При това се касае за институция,действала при вече отречен държавен и обществен строй.
  Може ли да се приеме,че завършилите Симеоново-всички с посочената и сходни специалности са и със законно призната специалност „право “ ?
  Юрист ли е г-н Гешев-Главен прокурор на РБългария ,каквото е абсолютното изискване за назначаване на тази длъжност ?

  Лична молба към Non bis in idem! Моля Ви колега, дайте ми възможност да бъда дори и малка частичка от Ваша компания – за съвсем кратко! Пиенето – от мен! Вие направо ми извадихте сърцето – Каскета – прокурор? Не е и никога няма да бъде. Имам теза! Не само че каскета е менте прокурор – в България в момента няма прокуратура изобщо! Никаква! Тя бе разрушена преди тридесет години за да може да се краде, така както се краде сега! От кого и как – все още има живи, които помнят. Искам само да дам пример. В деня на своята смърт един от окръжните прокурори на Варна – Хари Софиянов имаше влог в ДСК от 200 лева – една негова заплата! Никога не е имал свое жилище – живееше под наем, не е имал своя лека кола – беше едър мъж! Ходеше винаги пеша по улицата – без охрана. Хората го спираха и искаха да му стиснат ръката – винаги! Такива прокурори имаше! Тъпите злобари говорят за престъпен комунизъм и т.н. – главни престъпници в България са тези които пазят престъпниците – изводите за всеки!

 4. 8
  Що върши Мая Манолова, юрист | нерегистриран
  3
  0

  Мая Манолова призова премиера Бойко Борисов да изпрати униформени на проверка в незаконната плантация за марихуана близо до околовръстния път на София. Повод за акцията й бе вчерашната проверка на отдел ”Наркотици”, които нахлуха в дома на родителите на един от членовете на гражданското движение.
  Полето е на територията на обработваема земя на стария Околовръстен път на София, малко преди село Чепинци. Манолова подчерта, че полето се намира на по-малко от десет метра от околовръстния път и се виждат от шосето.
  По време на живото предаване през мястото минаха на няколко полицейски патрулки.

 5. 7
  NON BIS IN IDEM | нерегистриран
  2
  -1

  Преди малко отворих един от правните сайтове и прочетох нещо,което ме хвърли в дълбок размисъл.
  И да-за единствения и неповторим Гешев става въпрос. Казал при посещенията си в някакво село,че : “ Малко повече арести й трябват на тези държава и ще се оправят нещата „. Абсолютно професионално изказване,защото специалността му по дипломата, издадена от училището в Симеоново е “ Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред“.С допълнението,че на основание Указ на Държавния съвет от 1987 г му се признава и специалност право. Ясно е,че кой за каквото е учил,за това е компетентен да се изказва. Ако беше обучаван и завършил директно,а не по заобиколен начин придобил тази специалност щеше да е наясно,че говори като полицай,а не-като прокурор. Доскоро работата на прокуратурата беше да наблюдава разследванията,да изготвя обвинителни актове и да защитава обвиненията в съда,а постановените осъдителни присъди бяха показател за добрата й работа.
  Нов Главен прокурор,нова прокуратура,нови неписани закони и така-още 6 години и 4 месеца от същото.
  Главен прокурор,който нарича полицаите „колеги“.

  Напомням,че на 24.08.в гр.София ще се състои нещо като конгрес на прокурорите и следователите,организиран от Гешев ,за да изразят възмущението си от недопустимото поведение на олигарсите-врагове Гешеви,които нападали прокуратурата и така била атакувана независимостта на съдебната система в България.Мястото за провеждане на историческия форум се пази в дълбока тайна.
  Само на мен ли ми се струва,че се касае за велико нахалство?
  Откога прокуратурата пази еднолично авторитета на съдебната система ?
  Да не би съдиите вече да са изхвърлени от нея или да са минали на пряко подчинение на прокуратурата,че тя да им пази авторитета и независимостта ?

  Надявам се,че 20-те члена на ВСС,които коронясаха Гешев се гордеят изключително много със слугинския си поклон към властта. Натресоха на България нещо невиждано и нечувано досега, снишили са се страхливо и си траят,вместо незабавно да задействат абсолютно елементарната процедура за предсрочното прекратяване на мандата му.
  А величието Гешево расте не с дни,а с часове!
  След химна на Банкя очакваме с нетърпение химна на Волуяк !
  ВЪПРОС !
  Уважаеми колеги юристи,възможно и допустимо ли е според вас години след като Държавен съвет не съществува да се признават права на база на негови актове ? При това се касае за институция,действала при вече отречен държавен и обществен строй.
  Може ли да се приеме,че завършилите Симеоново-всички с посочената и сходни специалности са и със законно призната специалност „право “ ?
  Юрист ли е г-н Гешев-Главен прокурор на РБългария ,каквото е абсолютното изискване за назначаване на тази длъжност ?

 6. 6
  ********************************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 4
  ****************************************************************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 3
  *************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 2
  ************************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 1
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.