Главният прокурор обсъди с колегите си от София и Пловдив переспективите в противодействието на престъпността

Главният прокурор обсъди с колегите си от София и Пловдив переспективите в противодействието на престъпността
Иван Гешев се срещна с колегите си от Апелативна прокуратура-София, снимки:ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев и заместниците му Даниела Машева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов участваха в работно съвещание на Апелативна прокуратура-София, съобщиха от държавното обвинение в четвъртък през деня.

Акцент в дискусията бе изпълнението на заложените цели до края на годината и ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност. Обсъдени бяха и производствата, взети на специален надзор от прокурори при АП-София.

Срещата е част от обиколката на главния прокурор Иван Гешев в петте апелативни района на страната.

По-късно през деня, Гешев прие в кабинета си и административните ръководители на окръжните прокуратури от Апелативен район - Пловдив. В работното съвещание участваха освен заместниците на главния прокурор и новият административен ръководител на АП-Пловдив Тодор Деянов.

Акцент в срещата бе поставен върху изпълнението на заложените цели до края на годината и ангажиментите на прокуратурата по противодействие на т.нар. "битова престъпност".

Главният прокурор в Апелативна прокуратура-София

Иван Гешев прие колегите си от Пловдив

Още по темата

Внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

Предишна новина

Кабинетът остава на власт с премиер Бойко Борисов

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  | нерегистриран
  0
  -1

  Този човек е еманация на кича.

 2. 4
  Tenyo Gogov | нерегистриран
  3
  0

  Приятели, само да ви кажа – ние си нямаме работа просто с някаква си партия. Или с някакъв си Борисов.
  Ние си имаме ФАШИЗЪМ НА РОДНА ПОЧВА! И неговата свирка все повече звучи като свирката на свирепо летящ локомотив!
  Сега ще кажете – какъв е тоя фашизъм? Ами, ФАШИЗЪМ НА ПРОСТОТИЯТА!
  Ние излишно подценяваме простотията, защото наивно вярваме, че понеже е проста, простотията е и елементарна.
  Но не е!
  Простотията си е идеология, завършен мироглед за живота, който от 10 години се е институционализирал на най-високо равнище в държавата.
  Виждам поне няколко паралела между идеологията на простотията и тази на фашизма.
  Първо, простаците имат нужда да бъдат на сноп, за да оцелеят. Точно както оня сноп пръчки („фаши“), от който идва името на фашизма.
  Простакът сам няма шанс, защото нито е умен, нито е съобразителен, нито е креативен. Затова простакът гледа да се заобгражда с други прости, за да бъдат пречупени по-трудно.
  Простакът го товарят на рейсове, водят го на Тех Паркове – да блъска, да бие, да чупи телефони, да вика потно „ура“ на своя идол по простотия – вожда и ръководителя, който неотдавна сам каза, че искал да го представят като „мъдър държавник“. И той мъдрец – като оня, другия – от Росенец.
  Простакът има някаква своя концепция за „свръх-човека“ и той се смята именно за такъв. Другите са тъпи пилоти, фигуранти, наивни европейци, дето се хващат на евтини номера (колегата немец, колегата унгарец, колегата поляк), но той е „свръх“.
  Той знае на кого-какво да набие и кого как да изпързаля.
  Простакът има пропагандна машина, ефективна като Гьобелсовото министерство на пропагандата. Машината се задвижва от двигател на име Севдето – дама, въоръжена със селфи-сопа и самодоволна усмивка, която бързо-бързо разпраща фанфарни клипчета на удобните медии.
  Не се заблуждавайте! Това не е просто пиар. Това е информационно зло – зловещ комикс в картинки!
  Целта на този комикс е да убеди цяла една нация, че за успешен живот не са нужни особени интелектуални или морални напъни.
  Ако искаш да се шириш в апартаменти и да спиш до нощни шкафчета, тъпкани с евро, трябва само да можеш да псуваш хубаво. Книги не се препоръчват – освен две. „Винету“ и „Устава на ГЕРБ“.
  Страшна беше агитката от 15 годишни агресивни момчета на герберската сбирка вчера. Напомниха ми за африканските “деца на войната“. Или за последния набор на Ес Ес, войската, събрана от детските площадки, за да защитава Берлин.
  Пак казвам – не подценявайте млековарката! От нея ще изкипи фашистко мляко и ще замирише на изгоряло!
  Не се съмнявайте и в друго – фашизмът винаги върви ръка за ръка с Холокост. Изтребване на големи маси хора.
  „Е, къде го видя?“
  Ами, видях го. И вие сте го видели. Не бяха ли изтребени от България перспективните и интелигентните – напъдени да си търсят щастието някъде другаде по света? Не беше ли изтребен потенциалът на нацията?
  Няколко милиона българи, почти толкова, колкото еврейските композиции през Втората световна война, вече са не-българи. Плащат данъци някъде другаде. Работят за благото на други държави. Защото „Arbeit Macht Frei“, нали така?
  „Трудът ще те направи свободен“!
  Стига толкова паралели…
  Парата е нагорещена! Свирката на млековарката свисти! Сега е време да убием фашизма на простотията. Защото „тия неща тряя да се убиват, докато са още малки!“
  А ако някой се колебае дали трябва да се включи, ето няколко строфи от германския поет и пастор Мартин Ниймьолер. Писани са веднага след Втората световна война и са посветени на страха на германските интелектуалци да се опълчат на фашизма. Мисля, че говорят красноречиво…
  „Първо дойдоха за социалистите и аз не се застъпих, защото не бях социалист.
  После дойдоха за синдикатите и аз не се застъпих, защото не бях синдикалист.
  След това дойдоха за евреите и аз не се застъпих, защото не бях евреин.
  Накрая дойдоха и за мен, но вече нямаше кой да се застъпи…“

 3. 3
  *************************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 2
  | нерегистриран
  4
  -2

  Това добре, но защо е без каскет?

 5. 1
  ********** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.