Глобиха 300 лв. мъж за псуване на лекар


Триста лева глоба наложи Районният съд във Варна на 37-годишен мъж от квартал "Аспарухово" за арогантно отношение и псуване на лекарка. Санкцията е наложена на основание Указа за борба с дребното хулиганство, административно наказание - глоба от 300 лева на 37-годишен мъж от квартал "Аспарухово".

През последните години той е пребивавал във Франция. Придружаван от жената, с която живеел на съпружески начала, мъжът влязъл в късния следобед на 17 юли в кабинета на непозната лекарка от диагностично-консултативен център "Св.; Иван Рилски" и троснато заявил, че иска направление за детето си. Без обяснение подал написана на хвърчащ лист ръкописна бележка, при което лекарката направила опит да получи повече информация по случая. Вместо да й обясни, мъжът изпаднал в ярост, разтреперил се и започнал да псува и да обижда на висок глас, като я обиждал с епитети, каквито му дойдат на ум.

На помощ дошъл доктор от съседен кабинет, но и в негово присъствие мъжът продължил да се държи арогантно и агресивно. Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и след като скандалджията разбрал, че идва полицейски екип, излязъл с жената от кабинета. Открит бил от служителите на реда да чака за прием при друг лекар. Пред съда той бил заявил, че е разтревожен от заболяването на 6-годишното си дете и му е трябвало спешно направление за настаняване в болница. В публично съдебно заседание той се е извинил на обижданата от него лекарка.

Турция приготвя униформи за подсъдимите за неуспелия преврат

Предишна новина

Нова заплаха за съд на България заради забавените лични карти с чип

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.