Глобиха баща "отвлякъл" сина си от училище


Баща на първокласник от Шумен беше арестуван и глобен с 200 лв., защото отвел своеволно сина си по време на учебен час и се държал хулигански към персонала на III-то Осново училище "Димитър Благоев".

Инцидентът се разиграл към 8,15 часа във вторник, когато таткото А.Й./26г./ пристигнал и обявил, че иска да вземе сина си. Не обяснил какво налага тази спешност. По това време вървял учебен час и от охраната му разяснили, че трябва да изчака до междучасието, за да не нарушава учебния процес. Мъжът обаче не се спрял, продължил да върви по коридора.

Напразни били опитите на охранителя да го задържи, бащата го избутал. В скандала се намесил и зам.директорът на училището Николай Анастасов. "Детето е мое. Разкарайте се!" - гневял се родителят. Влязъл в класната стая, където продължил да се държи арогантно. На излизане от училище с детето си отправил заплашителни изрази към охранителя и присъстващите.

За инцидента светкавично била уведомена полицията. За около половин час таткото и детето били установени. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа, съобщават от полицията. Той не могъл да даде смислено обяснение на резкия порив да види сина си. Съставили му акт по УБДХ и много бързо районният съд в Шумен го наказал с глоба от 200 лв.

Между А.Й и майката на детето имало неразбирателство за работа извън България. Бащата работел в Белгия, върнал се и наскоро му предстояло отново да отпътува. Жената първоначално се съгласила да заминат заедно, после се отказала и най-вероятно дръзкото поведение е било проява на афект.

 

Хюсеин Хафъзов: Акцията на ДАНС и прокуратурата е политическа поръчка

Предишна новина

Обвинен за нагъл грабеж в Ямбол не се признава за виновен, съдът отказа да го пусне от ареста

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.