Горяха коли на свидетели по Суджукгейт

Горяха коли на свидетели по Суджукгейт
Една от изгорелите коли на свидетел по аферата Суджукгейт, снимка: bTV

Два автомобила  изгоряха тази нощ в Добрич, като по информация на bTV колите са на двама от свидетелите по делото срещу бившия депутат Живко Мартинов, който напусна парламента и се сдоби с обвинения заради скандала "Суджукгейт".

Автомобилите са били паркирани пред  домовете на Кирил Костов и Людмил Ганчев. Сигналите за палежа са подадени в полицията около 3 ч. сутринта.

Едната от колите е с изгоряла предница, а другата е напълно унищожена. От полицията казаха, че се работи по всички версии, включително и умишлен палеж. Според съсед на Людмил Ганчев колата е била залята със запалителна течност.

Първото обвинение на Мартинов е, че е изнудвал търговеца на месо А.П. за 15 500 лв., за което може да получи от 5 до 15 г. затвор. Второто е за закана за убийство, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 г. Третото обвинение е за станалите популярни 4 тона суров суджук от телешко, еленско и свинско и 60 кг филе "Елена" и телешка пастърма. Мартинов заплашвал търговеца на месо А. П. с арести и данъчни проверки, които да "смачкат фирмите му", докато не получил деликатесите. Четвъртото обвинение на Мартинов е, че през 2014 г. опитал да помогне на бивш зам.-министър на финансите да избегне съд за катастрофа. Освен това той заплашвал зам.-директора на полицията в Добрич и началника на районното в Балчик, което се наказва с до 6 г. затвор. Последното обвинение е, че през април 2017 г. е опитал да притиска шефа на ВИК - Добрич, да уволни служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството за известно време. Това се наказва със затвор до 6 г., уточниха от прокуратурата.

 

Кметът на Исперих отива в затвора за принуда, но не е виновен за опит за убийство

Предишна новина

Полицейски конвой и глоба до 5000 лв., ако не се явиш в КПКОНПИ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.