Готвят обвинителния акт срещу полицая, прегазил бебе в Крушевец


На 11 януари е изтекъл удълженият срок за разследването на катастрофата в с. Крушевец от 11 септември м.г., научи "24 часа".

Разследването приключи, текат последните действия по предявяване на материалите, каза наблюдаващият прокурор Димо Маджаров. Според него на този етап няма основание досъдебното производство да се удължава.

Очаквам материалите да бъдат внесени в прокуратурата, след което ще подготвя обвинителен акт, допълни Маджаров.

На 11 септември 36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов, който пътува от Малко Търново към Бургас, преминавайки през Крушевец с личното си рено навлиза в платното за насрещно движение, след това се качва на тротоара и помита количка с 11-месечно бебе. Малката Красимира загина на място.

На база на кръвната проба - 0.58 промила, Стоянов бе обвинен за причинена смърт по непредпазливост в пияно състояние. По-късно към това бе добавено и ново утежняващо обстоятелство, тъй като пробата му за дрога също се оказа положителна, макар и с много малко количество за употреба на канабис.

Според извършената автотехническа експертиза колата е била изправна. Огледът на място показа, че няма спирачен път. Полицаят се е движел със скорост под 50 км/ч.
Костадин Стоянов е под домашен арест.

През ноември разследването бе удължено с 2 месеца. Адвокат Благой Потеров направи допълнителни искания и поиска ново изследване по т.нар. формула на Видмарк като е оспорил приложената методология и зададените параметри. Той настоя и за нов анализ на кръвната проба, който да бъде извършен в Пловдив, а не в лабораторията към НИКК в София. Разследването обаче преценило, че това е излишно.

Според Пламен Найденов - адвоката на родителите на загиналото дете, делото е изцяло изяснено.

 

"Протестна мрежа" търси юридическа помощ, за да обжалва отказа на прокуратурата да разследва Пеевски

Предишна новина

Престъпници избягват затвора през дупка в закона

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.