Градове в ЕС на бунт срещу мерките


Стотици излязоха на протести в различни европейски градове, за да изразят несъгласие с продължаващите строги ограничителни мерки срещу коронавируса. 

Демонстрациите късно в неделя бяха в нарушение на противоепидемичните разпоредби и бяха разпръснати от органите на реда, като бяха извършени и множество арести. 

Близо 500 души бяха задържани в Брюксел, тъй като не се подчиниха на предупреждението на полицията хората, които планират да участват в протестните акции, да стоят далеч от един от символите на Брюксел - Атомиума, и от централната гара, тъй като в противен случай може да бъдат арестувани. В Белгия, в която е в сила вечерен час срещу разпространението на COVID-19, досега нямаше протести срещу мерките. Сега обаче страната се подготвя за възможно разрастване на недоволството след размириците от последните седмици в съседна Нидерландия. 

Там отново имаше демонстрации в неделя. В Амстердам полицията разпръсна събрало се множество, като за неспазване на социална дистанция и нарушаване на забраната за обществени събрания е арестувала 30 души. 
Във Виена към 5 000 души излязоха на т.нар. разходка срещу правителствените мерки, като не са спазвали изискванията за дистанция и носене на маски. Стигна се и до арести.

Няколкостотин души пък протестираха в град Копер, Словения, срещу повторното затваряне на училища, само седмица, след като бяха отворени.

Франция иска PCR тест и от транзитно преминаващите

Предишна новина

Бивш полицай от Северна Македония е задържан в София

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Кой не скача е червен.... | нерегистриран
    0
    0

    Европа се противопоставя на настъпващия фашизъм за разлика от овцете Му у нас....

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.