Гражданин към Христо Иванов: И вие, като дойдете, ще крадете!

Гражданин към Христо Иванов: И вие, като дойдете, ще крадете!
Христо Иванов при поредната си протестна акция, снимка:БГНЕС

"300 човека да правите стачка, не е хубаво!". С тези думи се обръща недоволен от блокадите гражданин към Христо Иванов по време на вчерашната му разходка из Редута. Иванов опонира, че не са 300, а има портестиращи в цялата страна. Гражданинът не приема на доверие думите му: "Е, колко са?!"
 
"И вие ще дойдете, пак ще крадете и вие!", прогнозира непознатият мъж. Христо Иванов се зарича, че няма да крадат.
 
Диалогът със съкварталеца е излъчен на живо през през профила на лидера на "Да, България". Мъжът е застанал до колата си, когато покрай него минава Иванов.
 
Мъжът се обръща към политика и с репликата: "Какво протестирате, бе? " 300 човека може ли да бутнете правителството, да те питам?"
 
Иванов отговаря, че ще опитат. Човекът подчертава, че не е от ГЕРБ, но и избори да има, пак тях ще изберат. "Мислиш ли?", отвръща Иванов. "Сигурен съм", затвърждава мнението си съкварталецът му.
 
Случката е заснета недалеч от посолството на Беларус в Редута, където снощи Христо Иванов заведе активисти на "Да, България" на протест срещу Лукашенко и в подкрепа на тамошната опозиция.

Откъс от живото излъчване на профила на Христо Иванов(Бойкиев) от преди 2 часа, който много добре отразява последните социологически проучвания с нагласите на хората по отношение на протестите и исканията за оставки. Цитирам диалог с Христо Иванов при случайната му среща с гражданин: - Какво протестирате, бе? Е, 300 човека може ли да бутнете правителството, да те питам? - Е, ще опитаме? - Мислиш ли, че ще оправите държавата като дойдете? - Е, трябва да опитаме. - Е, няма да стане. - Защо? 10 милиарда на година крадът, пак сме си добре! - И вие ще дойдете, пак ще крадете и вие! Христо отрича, че ще краде... - Аз не съм от ГЕРБ, но знаеш ли какво ще стане? Ще бутнете правителството и пак ше изберат ГЕРБ. - Мислиш ли? - Да, сигурен съм. - Вижте, трябва да опитаме нещо да направим! - Има неща, които не са хубави, но 300 човека да правите стачка не е нормално! - Не сме 300, има протестиращи в цялата страна... 🤷‍♂️✊🍦👌☺

Публикувахте от Miroslav Tenev в Четвъртък, 13 август 2020 г.

Борисов подава оставка, но след свикването на ВНС и приемането на нова Конституция

Предишна новина

Дано ГЕРБ да са преценили  всички тежки за страната и обществото последици, които могат да настъпят от свикването на Велико народно събрание

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Радан Кънев | нерегистриран
  2
  0

  Не може с Конституцията да се отлага политическата смърт на един лидер.
  Недопустимо е толкова голяма тема като конституционното устройство на държавата да бъде принизявана до нивото на инструмент за отлагане на политическата смърт на един лидер с два, три или с пет месеца. Предложението на ГЕРБ за създаване на нова конституция и свикването на Велико народно събрание е много дребно, евтино заиграване с една много голяма тема от страна на един слаб и уплашен лидер.Не може Конституцията да бъде хрумка на един човек, който я е обявил в 12 на обед. Не може да бъде проект на една партия. Това се е случвало само веднъж - през 1970-71 година БКП е писала проект за конституция. Всички други конституционни опити в България – и успешни, и неуспешни са плод на изключително широк експертен дебат, цялото богатство на българската юридическа мисъл е било събирано на едно място, цялото общество е било въвлечено. Когато има дебат за нова Конституция, трябва университетите в България да врят и да кипят от усилието. Това трябва да е национална задача.
  За всички стана ясно, че това е един от неговите трикове за оцеляване в политиката, но ние като общество не можем да си позволим Конституцията да бъде обект на трикове, конституционният дебат да разделя обществото.
  Поднесено по тази начин – партия ГЕРБ пише Конституция (Данаил Кирилов пише Конституция), това поставя това конституционно усилие от първия ден като разделящ фактор, а не като обединяващ. Това е поредно потвърждение, че сме изправени пред много тежка криза, тежки решения, имаме много голяма нужда от национално единство, но г-н Борисов не може да го символизира. Не сме 1971 година, той не е Тодор Живков, ГЕРБ не е БКП. Имаме нужда от обединение, но не около един човек и една партия, а като общество.
  Внесох в деловодството на Европейския парламент искане за дебати по институционалната криза в България, подкрепено от 55 европейски депутати. Инициативата е съвместна с Елена Йончева. Сред подписалите искането са представители на ЕНП, на либералите, но голяма част от подкрепилите искането са от групата на зелените и от групата на социалистите и на демократите. Няма никаква политическа и човешка логика да се крием от дебат по очевиден проблем.
  Виждаме в поведението на Борисов и ГЕРБ напоследък опит да си измият ръцете от избора на Иван Гешев за главен прокурор. Традиционно европейските институции не навлизат в национални политически конфликти, особено когато има близки избори на хоризонта. Изключително много се пазят от намеса в предизборен период в националната политика и това е разбираемо. Трябва обаче да си дадем сметка, че ситуацията със свободата на словото в България и с поведението на прокуратурата не са партийно-политически проблеми.Става дума за общоевропейски проблем – допускането на такова ниво на разграждане на държавността в която и да е държава поставя под много голям риск европейските приоритети. Защото днес в Германия, в Швеция, в Холандия има огромно напрежение от страна на самите избиратели, на самите данъкоплатци, за това къде отиват парите, примерно по новия възстановителен план. Това са огромни финансови потоци, Европа започва да харчи много повече публични средства, а успоредно с това решение на корупционния проблем няма. Така че европейските лидери, европейските институции са длъжни да погледнат към България, за да не допуснат проблеми със собствените си европейски приоритети. България може да се превърне в много лош пример за западноевропейските данъкоплатци

 2. 4
  Отец Дионисий | нерегистриран
  4
  -17

  Отец Дионисий: Задкулисието планираше да свали патриарх Неофит през октомври. От двореца „Врана“ ме предупредиха да се прибера от улицата

  .

  Задкулисието подготвяше смяна на патриарх Неофит през октомври. За негови заместници се спрягаха две имена. Едното е на пловдивския митрополит Николай. Преди малко ми се обадиха християни, близки до двореца „Врана“, за да ме предупредят да се прибера от улицата. Това каза архимандрит Дионисий, който от първия ден подкрепя протестите в София. Ето какво още разкри той за готвения преврат в църквата:
  Архимандрит Дионисий, социологически изследвания показват, че повече от 60 на сто от хората подкрепят протестите и исканите оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Изненадахте ли се от това, че пловдивският митрополит Николай не подкрепи вярващите, а властта?
  Не, не съм изненадан. Предполагам, че посещението на министър-председателя в Пловдив е предизвикало тази негова реакция. Смятам, че ангажименти и обвързаности стоят зад изразената позиция. А иначе съгласно устава на Българската православна църква официална позиция би могъл да изразява само българският патриарх. И никой друг. А патриарх Неофит пожела младите, които участват в протеста, да са разумни и да имат добър резултат.

  Как разчитате тези негови думи?
  Смятам, че българският патриарх много повече подкрепя онази страна в обществото, която е морална и иска да се изчисти от фалша и манипулациите на задкулисието. Убеден съм, че българският патриарх разчита на едни естествени процеси на българското общество, а не на онези, които задкулисието предвиждаше, включително и това той да бъде свален покрай неговия юбилей-някъде около 15 октомври т. г. Реакцията на обществото срещу действията на правителството и на прокуратурата е една надежда за българския патриарх, че той ще успее да се съхрани на поста, на който е.

  Да разбирам, че в БПЦ се е готвел преврат на най-високо ниво, така ли?
  Да, след юбилея на патриарх Неофит. В продължение на 11 години сме свидетели на тотално разложение в църквата. Вървят процеси на опорочаване и развращаване на клира от най-високо до най-ниско ниво в йерархията. Затова главният прокурор Иван Гешев може да избере който си пожелае от митрополитите за патриарх.

  Но да ви върна пак към преврата. Кои са тези задкулисни сили, които са го планирали?
  Това задкулисие на тази територия ни е добре познато. Онзи състав на резидентура на някогашната КГБ и на българската ДС от времето на социализма, трябва бъде подменен с този, който е нов и стои по-близо до ГРУ. Българската църква вече ще бъде по-близо до ГРУ, отколкото руската православна църква. Планът за смяна на патриарха категорично минава през ДПС.

  След позицията на отец Николай дали той не се е превърнал в изразител на тези нови тенденции, свързани с ГРУ, за които вие говорите?
  Склонен съм да мисля, че той казва и показва нещо, което е по-скоро жест към Бойко Борисов. Изразител на ГРУ тук е онзи персонаж, който издава българския църковен вестник- официоза на БПЦ. Българският църковен вестник се издава от фондация „Християни“. /бел. ред.- медийни публикации сочат, че до 2019 г. фондацията е била собственост на майката на Делян Пеевски-Ирена Кръстева. От миналата година тя започва да заличава фондациите си, включително и „Християни“/.

  Всеки ден ви виждаме на протеста. Не се ли страхувате, че може да се превърнете в мишена на това задкусилие?
  Благодарение на това задкулисие аз съм извън храмовете на църквата. Моето духовно началство така или иначе ме държи на улицата вече 4-та година. Улицата отдавна вече е мой дом. Преди нашият разговор току-що ми позвъниха близки християни до двореца „Врана“, за да ме предупредят.

  За какво?
  Че след вчерашната изява на митрополит Николай аз трябва да се прибера. Попитаха ме дали си давам сметка, че моят някогашен духовен наставник нямал да одобри моите действия.

  Какво им отговорихте?
  Че моят духовен наставник го познавам най-добре. А не тези, които ми се обаждат.

  Притесни ли ви това обаждане?
  Не, защото съм на правата страна и зная какво е да си имаш работа със задкулисието, защото режат глава до глезените. Родът на моята майка е от този на свети Паисий Хилендарски. Нека продължават нататък. Аз нямам повече какво да загубя. Тези, които са зад иконостаса и олтара на църквите докога ще искат да са само зад кулисите на българското общество? Действително дойде време разделно и всеки трябва да се позиционира.

  Защо преди малко казахте, че главният прокурор Иван Гешев може да направи от който си поиска български митрополит патриарх?
  Защото всички са престъпвали законите по отношение и на обществени поръчки, и на еврофондове. Ние отдавна знаем как се правят СРС-та в нашата държава. Тук може да бъде подслушван всеки. Така че там където трябва, имат информация за всичко и могат да накарат всеки един митрополит да гласува за кандидат, който не е одобрен.

  Знаете ли дали митрополит Николай проявява амбиция да оглави Българската православна църква?
  Ще отговоря така - само четиримата старши митрополити не са кандидати за патриарх. Вече са отпуснати и реализирани средства от правителствената Дирекция по вероизповедания, която е пряко подчинена на премиера за резиденция на българския патриарх до Драгалевския манастир. Идеята е мястото да се ремонтира, за да може физически да бъде преместено официалното седалища.

  Задкулисието било ли е готово с името на бъдещия патриарх на българската православна църква?
  Да.

  Да не би това да е митрополит Николай?
  Спрягат се две имена. Едното е неговото. Акцията в „Росенец“, обаче осуети засега този план.

  Интервю на Катя Илиева

 3. 3
  Тайните сделки на Борисов зад гърба на протестите | нерегистриран
  3
  -16

  Има хора, които недоволстват от протестите и барикадите. Гледах вчера по една телевизия мъж на средна възраст, който каза, че е съгласен с исканията на протестиращите, но се затруднявал да отиде навреме на работа, а имал деца да храни. Човекът е прав – неговата логика ражда неговата гледна точка.
  Онзи ден на Орлов мост дама с кученце, дете, съпруг и свекърва преминаха демонстративно през палатките. Младата дама не скри възмущението си и заяви, че там имало боклуци и „някакви нещастници пречели на останалите българи“. Освен това назидателно попита: Е, като сте креснали тук, кой ще дойде по-добър от тези сега? Отговорих й, че дори тя да влезе в новата власт, ще е по-добре от сегашните управници. Дамата не очакваше точно такива думи и побърза да се изниже с детето, кучето и домочадието…
  Приемаме, е недоволните от протестите са доволни от управлението. Ваша воля, дами и господа.
  Правителството само отговори на тази котегория българи по доста оригинален (криминален) начин.
  1. Премиерът Борисов всеки ден раздава милиони, което трябва да изглежда много готино, само дето не казва откъде се взимат тези пари, кои сектори са лишени от тях и кога нуждаещите се ще ги получат. Уравнение с три неизвестни. Самият Борисов е казал: Мъжко е да обещаеш, човешко е да не го изпълниш…
  2. Правителството умишлено проспа 1 милиард лева от продажбата на Виваком, които вместо в държавата, отидоха в приятелска група на Борисов. 1 милиард – прибрани със съдействието на КПКОНПИ!
  3. Държавата е предоставила на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган за безвъзмездно ползване до 2054 година кея и съоръженията на пристанището в ТЕЦ „Варна“, които са публична държавна собственост. Срокът съвпада с максимално допустимия период от 35 години, за който публична собственост може да бъде отдавана на концесия срещу съответните такси. Данни за такава липсват, но по силата на „рамково споразумение“ с държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ почетният лидер на ДПС няма да плаща за ползването на кейовата стена и съоръженията в пристанището. Това означава, че са потъпкани поне няколко закона. Държавата, респективно гражданите губим стотици милиони.
  4. Тихомълком правителството, начело с Бойко Борисов харизва две важни пристанища в Бургас на олигарх, близък до властта и кръга „Шиши“. Съвсем скоро ще опишем тайната далавера, от която България и българите вече са ощетени със стотици милиони.
  Междувременно като компенсация на други бизнесмени са обещани пристанища на Дунав…
  5. Правителството и Борисов се скъсаха да се хвалят и с договора за концесията за Летище София. Борисов обави, че това са европейски партньори от Германия, Франция и Австрия. Концесията е за 35 години. Според правителството и петте участници в търга са били добри, но е спечелил… третия. Защо ли? Още никой не е отговорил на въпроса: Има ли участие български олигарх в една от фирмите от консорциума и кой политик-милионер стои зад него?
  6. За всички споменати сделки, сключени със скоростта на светлината, има комисионни на стойност десетки милиони. Кой взе тези комисионни? В нечии чекмеджета ли са?
  Над 2 милиарда раздадени на глутница олигарси, приятели на властта.
  Е, недоволни от протестите и блокадите, сега доволни ли сте? Поискайте своя дал от Борисов.
  Всеки ден някой пита: Купени ли са недоволните? А дали не са купени доволните от властта?

  Огнян Стефанов

 4. 1
  **************************************************************************************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.