Грузия обяви бившия президент на страната за национално издирване


Главна прокуратура на Грузия обяви бившия президент на страната Михаил Саакашвили за национално издирване, съобщиха агенция "Новости Грузия", като се позова на източници от прокуратурата.

Саакашвили е обвинен в разхищение на държавни средства в особено големи размери. Според прокуратурата бившият президент е изхарчил 5 млн. долара от средствата на специалната служба за охрана за периода 2009-2012 г. Тези разходи на службата са били засекретени.

Парите са отишли за масажи на Саакашвили и други козметични процедури, наемане на колите "Порше", "Мерцедес" и "Ауди" в Австрия, хеликоптер в Перу и яхта в Пиза, покупката на 10 ръчни часовника в Грузия и Англия, а също картини на художничката Мередин Остром, която рисува с гърдите си, твърди прокуратурата. Към обвинителния акт срещу Саакашвили са приложени и чековете, с които са направени тези разходи.

Решението за задържането на бившият грузински президент е предадено на вътрешното министерство. Той ще бъде арестуван, ако реши да напусне страната.

Ако обвинението бъде доказано в съда, Саакашвили може да получи 11-годишна присъда, пише "Новости Грузия".

Уволнен служител осъди ИАРА

Предишна новина

Eвроучени оспорват законите за защита на личните данни

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.