Гръцки медии: Нелегални мигранти влизат в Гърция през България

Гръцки медии: Нелегални мигранти влизат в Гърция през България

Нелегални мигранти от Турция използват пътища през България, за да влизат в Гърция, съобщават гръцки медии. Според властите в Атина мигрантският поток е намалял. Това стана ясно от изявление на министъра по миграцията Митаракис, в което той изнесе данни за рязък спад на влезлите в страната нелегални мигранти тази година, благодарение на изграждащата се ограда и силната охрана на река Марица.

В отговор няколко телевизионни и печатни медии направиха журналистическо разследване в района на област Еврос, според което, взетите от гръцката страна мерки не са спрели, а са „променили“ пътя на трафикантите. По информация на жители в пограничния район мигрантите влизали през България.

Вестник „Елефтерос типос“ публикува дори карта на новия нелегален вход в Гърция.

Според публикациите мигрантите влизали от Турция на българска територия, като режели оградата, която била „символична“, а българската гранична охрана „си затваряли очите“.

Трафикантите ги поемали на българска земя и ги прекарвали в Гърция по горски пътеки. Така мигрантите, на групи от 50 до 100 души, предимно мъже, влизат в Гърция през Еврос.

Цитирани от медиите мигранти твърдят пред гръцките гранични власти, че през България действа международен канал за трафик на хора.

Още по темата

Жена застава начело на тайните служби в Италия

Предишна новина

Нова измама: Точат банкови карти от името на търговски вериги

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.