Хлапак с книжка от 2 седмици смазал мъжа под Копитото и избягал с баща си в Румъния


18-годишният Дани ал Келани е в ареста. Мерцедесът бил даден в сервиз, за да се заличат следите. Още 3 момчета пътували в колата. Преди това се забавлявали в заведение на Витоша

Един син имам и той няма да влезе в затвора, отсякъл в понеделник вечерта бащата на 18-годишния Дани Мохамед Фахд ал Келани, когато разбрал, че детето му е блъснало и убило с мерцедеса си 62-годишния Радослав Стоянов по пътя от Копитото за София.

След като закарал злополучния мерцедес, модел CL500, в сервиз на приятел в кв. "Надежда", за да се ремонтира и така да се заличат следите от престъплението, бащата събрал най-необходимия багаж и със сина си потеглили за Румъния.

Във вторник сутринта трупът на прегазения мъж бе намерен, а полицията успя бързо да разкрие колата, която го е убила, и шофьора, който я е карал. Разследващите посетили майката на Дани и ѝ обяснили, че всичко е ясно и епо-добре мъжът и синът ѝ да се върнат и да се предадат. Няма смисъл да ни лъжете и да утежнявате положението им, настояли служителите.

Жената се

свързала по

телефона със

съпруга си,

казала му, че колата е намерена, че полицаите знаят кой я е карал, че няма смисъл да се крият и по-добре да се върнат в страната. Така и станало, а Дани и баща му били задържани на Дунав мост.

Момчето е имало книжка едва от 2 седмици, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов на брифинг в СДВР. Заедно с него в колата са били трима негови приятели - двама на по 18 г. и един на 17. "Всички тези млади хора са възприели прегазването и това, че е отнет човешки живот", обясни Костов и допълни, че младежите дори не са спрели след сблъсъка. "По никакъв начин до задържането на четиримата в МВР

не е постъпвал

сигнал нито от

тях, нито от хора,

с които са

общували

след извършеното престъпление", посочи Костов и апелира за по-голяма подкрепа от гражданското общество.

Такава разследващите получиха от читател на "24 часа", който съобщи в редакцията, че е видял съмнителен мерцедес да преминава със загасени фарове по "Беловодски път" в понеделник вечерта. Очевидецът чул по радиото за открития труп на пътя за Копитото и го свързал със съмнителния автомобил.

Най-вероятната причина за катастрофата е шофиране с несъобразена скорост и употреба на алкохол. Според разследващи Дани е карал мощния мерцедес с около 90-100 км в час на път със завои по време на дъжд.

"Категорично не

става въпрос

за гонка",

поясни Костов и посочи, че шофьор без опит се е качил на мощна кола във време, което изисква доста по-добри шофьорски умения.

Много е възможно той да е бил и пиян. Младежката компания се е връщала от заведение на Копитото, в което са пили алкохол. Заради многото време, минало от инцидента до залавянето, няма как да се установи дали Дани е пил.

Ние пихме алкохол, но шофьорът не, категорични били пред разследващите другите три момчета. Назначена е експертиза, който обаче може да установи дали хлапакът е бил под въздействие на наркотици.

"В градската прокуратура е образувано досъдебно производство незабавно след като сме били уведомени от органите на МВР", каза зам. градският прокурор Чавдар Ангелов. Той благодари на инспекторите в сектор "Престъпления против личността" в СДВР Кирил Спасов, Добромир Маринов, Галя Цветанова, Владимир Гатев и Григор Йосифов, както и на двамата старши разследващи полицаи Явор Алексиев и Чавдар Чиков. Извършителят бил установен едва 15 ч след сигнала за престъплението. Трупът бе намерен на 6 октомври в 8 ч сутринта - около 12 ч след като мерцедесът блъснал Радослав Стоянов.

Дани ал Келани

е обвинен

в причиняване на смърт при катастрофа и е задържан за 72 ч. В събота съдът ще решава дали да го остави в ареста.

Прокурор Ангелов обясни, че на другите 3 момчета, пътували в колата, за момента няма повдигнати обвинения. Бащата също не може да бъде подведен под отговорност за лично укривателство, тъй като законът го пази. Като баща той може да откаже да дава показания.

За разкриването на престъплението са помогнали записи от камери и разпити на свидетели. Освен това марката и моделът на колата са били изяснени от останалите на мястото парчета от фарове, мигачи, броня. "Предприехме действия, с които установихме лицето. След бърза организация и съобщение по всички КПП-та се стигна до неговото задържане", обясни шефът на СДВР Младен Маринов.

От профила на Дани във фейсбук става ясно, че

момчето е

маниак

на тема коли

Споделил е редица снимки на мощни возила, които е заснел из София.

Има и няколко кадъра от 2014 г., когато още не е имал шофьорска книжка, как държи ключове от автомобили. Не е ясно обаче дали това са само снимки, с които младежът се е фукал пред приятели, или и тогава е нарушавал закона, като е карал без книжка.

Дани е качил снимки от купето на мерцедеса, с който уби Радослав Стоянов. Няколко фотоса издават, че младежът е правил снимки на други коли, докато е бил зад волана им. Семейството на Дани имало два мерцедеса - един за бащата и един за сина.

Макс Шремс - тихият австриец, който се изправи срещу фейсбук

Предишна новина

Ченгета нахлуха в централата на "Фолксваген"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.