Христо Терзийски: Имаме осъдени нарушители на карантината


Имаме 2 ефективни присъди за нарушаване на условията на карантината, заяви вътрешният министър Христо Терзийски в NOVA. „Имаме 3150 досъсебни производства и 644 присъди досега, мисля, че има 2 ефективни присъди“, каза министър Терзийски.

„Санкциите са също глоба, пробация, може и комбинация от двете - санкциите може да стигнат до 10 000 лв.“, добави той.

По думите му лични карти не може да се искат в магазините. „Няма как да се глоби пенсионер, отишъл да си купи хляб в магазина“, изтъкна Христо Терзийски във връзка с фиксирания от 8 до 10 ч. период за пазаруване в магазините за възрастни хора над 65 г.

„От формална гледна точка това може да се счита за нарушение на заповедта на министъра, но имаме и други инструменти - устно предупреждение, ако не спира това деяние, тогава писмен протокол с полицейско предупреждение", поясни министърът.

"Нямам информация за инциденти в магазините. Лични карти не могат да се искат, затова е важно всеки търговски обект да въведе организация", посочи Христо Терзийски.

Той обяви, че от 13 март насам МВР е издало 21 195 акта, от тях 18 895 за неносене на маски.

Ще се търси диалог за правата на българите във Великобритания след Брекзит

Предишна новина

Данъчни облекчения, вместо директни помощи

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Социалист | нерегистриран
    2
    0

    Най-лесното решение на всички проблеми, е още утре министър-председателят да подаде оставка, бързи избори и да дойдат адекватни хора. Не може в ден, в който хора умират в линейките, Борисов да вземе министъра на здравеопазването и шефа на Пирогов, и да си показва пътищата – това е недопустимо. Думите, които Борисов изрече „Работата носи свобода “ стоят на входа Аушвиц на лагера Тахал. Нас ни управлява един самовлюбен фашист, който ще съсипе държавата,

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.