Хванаха над 1 тон марихуана в камион на Калотина

Хванаха над 1 тон марихуана в камион на Калотина
Част от намерените наркотици, снимка: ПРБ

Над 1 тон марихуана са задържали гранични служители на ГКПП "Калотина". При акцията на полицията и митничарите са арестувани няколко души, а шофьора на камиона, в който е била превозвана дрогата е избягал и е обявен за издирване. Това обявиха на брифинг по случая директорът на агенция "Митничи" Георги Костов и административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова.

На "Калотина" са пристигнали два камиона, управлявани от сръбски граждани. На пункта митничарите се усъмнили в първия камион и го изпратили на рентгена, който се намира на около километър от граничния пункт. В това превозно средство, което по документи било натоварено с балатум, са намерени и забранените субстанции. "Насочваме камиона към зоната за рентгенов контрол, през това време пълният камион спира до празния, сменят номерата, сменят документите, така че в зоната на мобилния ни рентген се представя този с документи за пълен, а пълният с документите на празния успява да напусне митническия пункт. Полицията и митничарите предприемат нужните действия и преди Сливница камионът е задържан, като в него са открити тон и половина пресован канабис. Шофьорът обаче успява да избяга в гориста местност край Сливница", заяви Георги Костов, като не изключи да е получил и помощ.

По думите му митничарите се усъмнили и наредили проверка, защото посочената в документите стока - балатум, обикновено се превозвала от Турция към Сърбия, а не обратното, както било по документи. "Не напразно изтъкнах съобразителността на проверяващия екип - явява се товарен автомобил с документи за стока, а е празен. След това се сглобява цялата схема, като стоката е натоварена в Сърбия като износ за Турция, а обичайният път за нея е обратната посока", каза още Георги Костов.

Собственикът на камионите е задържан за 24 часа, добави Наталия Николова, административен ръководител на Окръжна прокуратура-София. "Предстои след запознаване с всички материали с делото наблюдаващият прокурор да прецени за задържане за 72 часа и да поиска от съда постоянна мярка за неотклонение", каза още тя.

Корнелия Нинова поиска отнемане независимостта на прокуратурата и нов антикорупционен закон

Предишна новина

Кметът на Созопол Панайот Рейзи е временно отстранен от длъжност

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.