И Цветан Василев ще бъде обвинен по делото с Йончева


Банкерът Цветан Василев ще бъде обвинен по делото срещу депутатката от БСП Елена Йончева, научи "24 часа" от близки до разследването.
 
Бившият собственик на КТБ, който от 2014 г. е в Сърбия, най-вероятно ще получи обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. Става дума за 25 млн. лв., присвоени от КТБ. Те били превеждани на офшорни компании, контролирани от Василев, а след това постъпвали по сметки на български дружества. 333 хил. евро от тях отишли във фирмата "Офроуд", в която управител е била Елена Йончева.
 
Във вторник с обвинение за длъжностно присвояване се сдоби бившият изпълнителен директор в КТБ Александър Пантелеев, който вече е подсъдим по голямото дело за фалита на банката. Той е на свобода срещу 50 хил. лв. гаранция. В четвъртък се очаква и друг бивш изпълнителен директор да бъде обвинен, обясниха запознати.
 
Милионите били преведени в 5 фирми, контролирани от Цветан Василев, като една от тях е офшорката "Далии Трейдинг Лимитед", с която Йончева и фирмата ѝ "Авторска телевизия" учредяват компанията "Офроуд".
 
Йончева е обвинена за пране на 333 000 евро от КТБ. Изпраните според прокуратурата пари били присвоени от Цветан Василев, Пантелеев и друг бивш изпълнителен директор. По делото вече е обвинен и адвокат Божидар Миладинов, който бил помагач на депутатката в прането на пари.
 

Нови 38 щата за съдебни служители разкриха в 9 съдилища

Предишна новина

Леки присъди за трима, изнасилили болно момиче

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Симо | нерегистриран
  0
  0

  Много хубаво, ама нещо не виждам реално движение по което и да е от делата за КТБ.

 2. 1
  Антон | нерегистриран
  0
  0

  Цветан Василев все пак източи цялата банка през хора като Йончева.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.