И Класификаторът на длъжностите в администрацията на съдилищата мина през ВСС

И Класификаторът на длъжностите в администрацията на съдилищата мина през ВСС
снимка:БГНЕС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) издаде Класификатор на длъжностите в администрацията на съдилищата, в сила от 01 януари 2021 г., като включи в него нова длъжност „юрисконсулт“, приложима само за Върховен административен съд (ВАС) и Върховен касационен съд (ВКС). Миналата седмица Класификатор на длъжностите на служителите издаде и Прокурорската колегия.

Предложението за нов Класификатор на длъжностите в администрацията на съдилищата е свързано основно с възникналата необходимост от включване на нова длъжност в Класификатора за администрацията на съдилищата и определяне на възнаграждението ѝ за нуждите на Върховния административен съд.

Към настоящия момент процесуалното представителство на ВАС е възложено на конкретни служители като присъствената защита се осъществява успоредно с основните им професионални задължения. Длъжността следва да съчетава вътрешно-ведомствено юридическо обслужване и процесуално представителство в отношенията с трети страни.

Решението на Колегията е във връзка и с утвърдените с решение на Пленума на ВСС по Таблица № 1 на ВСС за определяне на максималните основни месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, както и Класификатора на длъжностите в администрацията на ВСС, НИП и ИВСС, с което заплатите на служителите нарастват с 10%.

Още по темата

Евтаназията и абортът в правния свят

Предишна новина

Процъфтяването на естетичните процедури и законът

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.