И Окръжен съд-Враца затвори за малко заради COVID-19

И Окръжен съд-Враца затвори за малко заради COVID-19
снимка:БГНЕС

Врачанският окръжен съд няма да работи в петък поради извършването на цялостна дезинфекция на сградата. Дезинфекцията се прави, заради заболял от COVID – 19, съобщиха от съда.

Това е поредният случай на заразен с коронавирус магистрат или служител от началото на миналата седмица. Както „Правен свят“ писа, заболели има и в Софийския градски съд (СГС), Окръжен съд-Шумен, както и във Върховния административен съд, като констатираните случаи нарастват лавинообразно.

Във връзка с констатираните заразени в СГС, председателят на съда изпрати писмо до Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), с което попита кадровиците дали има нужда от промени в мерките, които спазват съдилищата в страната. От кадровия орган отговориха, че към момента няма нужда от допълнения на мерките, но в четвъртък решиха, че PCR тестовете за магистратите и служителите, които имат съмнения, че са болни или са били контактни със заразен ще се поемат от бюджета на съдебната власт.

За контактно лице се счита лице, което към настоящия момент няма симптоми, но е било в близък контакт с потвърден случай на COVID-19, в следните случаи: с лице, живеещо в едно и също домакинство; с лице, осъществило директен физически контакт; с лице, споделящо едно и също затворено работно помещение.

Още по темата

Кодът по БУЛСТАТ за свободните професии вече няма да е ЕГН

Предишна новина

Кирил Ананиев: Хората в НАП не са некадърни, справят се блестящо

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.