И САС остави Герман Костин в ареста


Софийският апелативен съд не уважи искането на Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-лека.

Съдът изслуша медицинска експертиза за здравословното състояние на подсъдимия и не откри наличие на заболявания, непозволяващи пребиваването му в условията на арест, съобщиха от съда.

В искането за изменение на мярката защитата посочи, че обвиняемият има ревматологични и неврологични проблеми, изискващи специални медицински грижи.

Герман Костин е обвинен в убийството на Никита Плотников. Тялото на 5-годишното дете бе намерено в куфар на 20 март м.г. край село Пасарел. 16 дни по-рано в района на Приморско бяха открити останките от трупа на майка му Анна Леонтиева.

Телефонът на руския гражданин бил засечен край Пасарел и Приморско в периода, в който се предполага, че Анна и Никита били убити. Автомобилът му също бил заснет в този маршрут от камера на Агенция "Пътна инфраструктура".

През октомври миналата година и СГС реши да остави Костин зад решетките. Тогава съдия Десислав Любомиров прецени, че макар доказателствата срещу Костин да са косвени, те са достатъчни и сочат, че той е автор на тежкото престъпление. Също така имало опасност руснакът да извърши друго престъпление, ако е на свобода.

Личните карти с чип от 2017 г.

Предишна новина

Издирван за атентатите в Париж се свързал с белгийски адвокат

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.