Ясен Тодоров от ВСС: Държавата дава достатъчно пари за правосъдие


Прокурорът по делото КТБ господин Гешев е психически устойчив, няма да тръгне да се оплаква, че му развиват болтовете на служебния автомобил, заяви членът на ВСС Ясен Тодоров пред "Канал 3" по повод натиска, на който е подложена прокуратурата по това дело.

Няма как да не бъдат оплювани прокуратурата и Иван Гешев, щом те се опитват да вкарват виновниците в съда.
Делото КТБ е изключително тежко дело, познавам голяма част от екипа, работил по него, а дали са свършили работа, ще си проличи в съда, допълни той.

Ясен Тодоров добави, че защитниците на обвинения банкер Цветан Василев могат да използват всякакви средства в полза на клиента си. "Средствата за защита не са изчерпателно изброени, по всякакъв начин адвокатите ще опитват да защитават своите клиенти - това е нормално, каза го и г-н Гешев. Неприятното е, че се настройва обществото срещу определени медии. Сигурен съм, че като сега атакуват прокуратурата, когато тръгне делото, по същия начин ще бъде атакуван и съдията", коментира Тодоров.

Ясен Тодоро говори и за промените в Закона за съдебната власт, които ще прекратят финансовото подхранване на определени магистратски организации с пари от чужди фондации: - Нещата са много прости: ако искаш да си следоватал, прокурор или съдия, тогава ти си към държавата. Когато започнеш да получаваш пари в сдружението, в което членуваш, изпадаш в някаква форма на зависимост. Нормално ли е съдия, финансиран от фондация, да гледа дело, в която една от страните е медия, финансирана от съгщата фондация. Ще бъде ли безпристрастен този съдия? Аз мисля, че няма да бъде безпристрастен.
Държавата дава достатъчно пари за правосъдие, на фона на нашата действителност - заплатите всяка година се повишават, и магистратите имат чувство за сигурност. Ако искаш да си много богат, ставаш адвокат на някой богат обвиняем и си уреждаш живота.

По повод твърденията на депутата Веселин Марешки, че обвинението срещу него е сценарий, за да му отмъкнат петролния бизнес, Ясен Тодоров отсече: - Господин Марешки е обвиняем, той има право да лъже, прокурорът няма право да лъже. Обвиняемите имат право да се защитават по всякакъв начин.

Всеки ден по един оправдан осъжда прокуратурата за обезщетение

Предишна новина

Година след като уби на пътя семейство мотористи, Фарук Бекташ още е в неизвестност

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.