Ясен Тодоров: Поведението на протестиращите срещу избора на Иван Гешев е шизофренно


Поведението на протестиращите срещу кандидатурата на Иван Гешев според мен е шизофренно. Това посочи в предаването "Офанзива" по Канал 3 следователят Ясен Тодоров. "Не можеш да претендираш, че си "за" демокрация и върховенство на закона и да използваш средства и уличен натиск срещу абсолютно законово-регламентирани процедури, извършвани от законово-регламентирани органи", поясни той. 
 
"Аз не знам кои точно хора участват в тези протести, какви групички, но в крайна сметка каква е ситуацията? Имаме законно избран парламент, законодателна власт, правителство, имаме законно избрани органи на съдебната власт, включително ВСС и ръководители в отделните органи на съдебната власт. И някакви група хора, които са се опитвали да влязат в различни по тип избори, по никакъв начин не са стигнали до властта, не са получили доверието на българските граждани използват нерегламентирани, извън парламентарни средства, за да се докопат до властта и всъщност да свалят от власт законно избраните органи", каза следователят.
 
"Това го видяхме и в изтекло видео в медиите, че всъщност тези протести са организирани, те по никакъв начин не са спонтанни, дали са платени по някакъв начин, това аз не мога да кажа, но организация при всички случаи има. Видно е, че тази организация идва от кръг от лица, които имат проблеми с правосъдието. Тук големият парадокс е, че на един площад се събират хора, които казват ние сме за върховенство на закона и редом до тях са хора, които имат проблеми със закона. И всички искат едно и също нещо, да махнем ръководството на прокуратурата. Аз не чух нито един професионален аргумент срещу кандидатурата срещу която те протестират, аргументите са чисто политически, говорят", категоричен е Тодров. На площада виждаме лица, които са с обвинения криминални и икономически. За тези хора е много важно да бъде отслабена прокуратурата.
 

 

Иран арестува австралийска преподавателка и двойка блогъри на фона на растящото напрежение със Запада

Предишна новина

Иван Гешев би бил един успешен главен прокурор

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  До Тодоров | нерегистриран
  0
  0

  Тодоров,

  Да виждаш в медиите друг следовател да се появява? Явно те влече да те гледат :)))) Да си спомняш да си отговорял по сигнал срещу съдия, че съдиите са независими, а "нарушенията" са по-фрапиращи, отколкото при Ченалова ? Отказа проверка по дело на Топлофикация, където съдията не е разгледал насрещен иск и не предоставя протокол от съдебно заседание въпреки изрична писмена молба. Същото след това извърши и Керелска. Тази Топлофикация я пазите като матросовци :)))

  Някой да е виждал протокол на етажна собственост за избор на доставчик, защото аз не съм, както и не съм виждал писмен договор между Етажна собственост и Доставчик :))) но начисленията от Топлофикация не прекъсват.

  Що се отнася до ибора на Гешев - по странно и страшно е, че главния прокурор е по-трудно отстраним от редовите. В Германия преди 4 г. главния прокурор указа разследване на двама журналисти и минисръра на правосъдието преложи на президента отстраняване. Оказа се, че нищо страшно няма да е в изпълнителната власт. В България на това събитие му се предава по-значимо събитие, отколкото влизането в ЕС :)))

  Дали декларациите за избор на Главния прокурор са в работно време или извън работно време. Има ли кой да го изясни:)))

  Важни са върховните съдии, как уеднаквяват практика и в какъв размер обещетения налагат. Ако за злоупотреба с власт от прокурор наложат 2-3 милиона лева обещетение - познайте какво се случва след това. Ако се случи и втори път - ще останем без желаещи за прокурори:))) Съдът е важен и при това ВКС.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.