Имам доказателства, че ВМРО се издържа от продажба на българско гражданство

Имам доказателства, че ВМРО се издържа от продажба на българско гражданство
Катя Матева, бивш директор на Дирекция "Българско гражданство" в Министерството на правосъдието, снимка: бТВ

Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажба на българско гражданство. Това обяви в интервю за бТВ Катя Матева, бивш директор на Дирекция "Българско гражданство" в Министерството на правосъдието.

Матева каза още, че няма да оповести в ефир доказателствата и уточни, че не е давала съгласие да се оповестяват сигналите до ДАНС, които е подала през 2016 г. Тя е освободена от поста в края на септември 2017 г. Уволнена е дисциплинарно, но не знае какви са мотивите, не е била извикана да дава обяснения, не е привлечена и към наказателна отговорност.

На обвинението на военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, че е водила антибългарска политика като е давала предимство на турски граждани пред тези от Македония тя отговори, че е спазвала закона. Отрича да има някаква връзка с ДПС. В своя защита тя цитира и данни за 15-годишен период – от 2001 г. до 2016 г. – 1200 души от Турция са получили българско гражданство срещу 70 000 от Македония, и 31 хил. от Молдова.

Арестите в Агенцията за българите зад граница Матева определи като нещо, което рано или късно е трябвало да се случи. По думите й практиката за подкупи за получаване на гражданство е добре известна.

Уволнената държавна служителка се оплака от "брутални действия" срещу нея, откакто Каракачанов е силов вицепремиер в третото правителство на Бойко Борисов.

ВМРО: Ще съдим Катя Матева

 

Междувременно депутатите от ВМРО реагираха на казаното от бившата директорка на отдел „Българско гражданство” Катя Матева.

 

Пред bTV депутатите от партията обявиха, че няма никакви доказателства срещу Каракачанов, а Матева ще бъде съдена за клевета. „ДАНС ще кажат има ли доказателства. Ако няма, г-н Каракачанов ще я съди за клевета”, коментира депутатът Александър Сиди.

 

„Твърдения на една жена на пазара трудно могат да се коментират. Къде са тия данни? Когато уличаваш някого в престъпление, е добре да има доказателства. Иначе е донос”,  каза Александър Сиди.

Още по темата

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста

Предишна новина

Парламентът спря работа

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  | нерегистриран
  2
  -5
  До коментар #6 от "Чапай | нерегистриран":
  ...сега разбирам,че Русия е чужда държава.Сигурно тогава Америка е роднинска...така де, питам относно това къде да лижем!!!

  За българите своя държава е България, а всяка друга е чужда.

  За руските мекерета от Посрано 20 Русия е своя държава, а всичко друго е чужда, включително и България, която е окупирала изконните руски земи на юг от Дунава. Тъй като са помияри за някоя зелена пачка обаче са готови да полижат и други чужди задници.

 2. 7
  Марко Тотев Гешев | нерегистриран
  6
  -2

  Основният, ключов и единствен свидетел на специализираната прокуратура през последния месец въобще не си е пил хапчетата.

 3. 6
  Чапай | нерегистриран
  14
  0
  До коментар #5 от " | нерегистриран":
  Че той Румен Радев си е за арестуване заради злоупотребата с власт за да бъде прикрито как баща му прегази инвалид!

  Да не говорим за това, че се е поставил в услуга на чужда държава - Русия!

  ...сега разбирам,че Русия е чужда държава.Сигурно тогава Америка е роднинска...така де, питам относно това къде да лижем!!!

 4. 5
  | нерегистриран
  3
  -18

  Че той Румен Радев си е за арестуване заради злоупотребата с власт за да бъде прикрито как баща му прегази инвалид!

  Да не говорим за това, че се е поставил в услуга на чужда държава - Русия!

 5. 4
  Ефрейтор Шикългрубер | нерегистриран
  9
  -5

  Крайно време е армията да се намеси и осигури конституционния ред в страната. Гешев се е взел насериозно и арестува наред и като в Северна Македония. Сега очакваме ново включване. Да арестува Румен Радев.

 6. 3
  Поручик Ржевски | нерегистриран
  12
  -3

  Влахът доносник от Русе ще има да киха на адвокати докато остане без стотинка от събраните рушвети.

 7. 2
  ха ха ха | нерегистриран
  7
  -15

  Онзи който я е назначил за "държавен служител" или е бил на 100 ракии, или е получил нещо което не му се следва. А може просто да са му наредили от Сарая и е да нямало как да откаже, поради зависимост!  И забележете, през 2010 г. /първо правителство на КОЙ/ е вече ... директор на дирекция "Българско гражданство". Както се казва - ЧЕСТИТО - след като бойковистите си я харесват, пък и да си я вземат! Понеже е СТРАШНО КОМПЕТЕНТНА! И ако има КОЙ да арестува НАЙ-НАКРАЯ Гешев и с-ие ще свърши страшна услуга на националната ни сигурност. А тази няма нужда да я арестуват - право в Карлуково![[_75432_]]

 8. 1
  | нерегистриран
  14
  -17

  "На обвинението на военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, че е водила антибългарска политика като е давала предимство на турски граждани пред тези от Македония тя отговори, че е спазвала закона."  Защо водещия не я попита по-конкретно къде в закона пише, че тези от Турция са с предимство пред тези от Македония? Или не го пише в закона, ама думата на Доган е закон?  "не е привлечена и към наказателна отговорност."

  А пък жената явно е заслужила! Молим прокуратурата да и да де дължимото!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.