Имаме безспорни доказателства по казуса с ДАБЧ

Имаме безспорни доказателства по казуса с ДАБЧ
Димитър Петров, временен ръководител на специализираната прокуратура, снимка: БГНЕС

Над 400 000 лева са намерени в банкова касета на бившия главен секретар на Държавната агенция за българите в чужбина. Красимир Томов беше един от задържаните по време на акцията в агенцията. Той е обвинен, като част от схема за издаване на документи за българско гражданство.

От прокуратурата уточняват, че Томов е декларирал само 60 000 лева - спестявания. Освен него, сред задържаните е и шефът на Агенцията за българите в чужбина - Петър Харалампиев. Държавното обвинение твърди, че арестуваните са издавали нерегламентирано български документи срещу пари.

Намерените пари в сейфа на Томов биха могли да бъдат свързани с работата му в агенцията и с обвиненията, които са повдигнати за участие в организирана престъпна група. Това каза за Нова телевизия изпълняващият функциите на временен ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров. "Считаме, че имаме доказателства, като това ще бъде конкретизирано в обвинението на съответните лица. Събраните доказателства към настоящия момент според нас са безспорни", каза още той.

Петров заяви, че към момента няма данни част от тези пари да са стигали до определени политически сили или лица: "Нашите данни са, че само Томов е имал достъп до този сейф. Затова считаме, че сумите са съхранявани там. По отношение на въпроса дали суми са вървели към политическа сила или лица, към този етап няма такива доказателства, поради което считам, че не трябва да се прави такава политическа спекулация".

Още по темата

В Бургас потвърдиха 4-годишна ефективна присъда на шофьор, убил дете на пътя

Предишна новина

Докладът на EK срутва опорните точки за ретроградността на прокуратурата*

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  МВРо-Костинброд | нерегистриран
  13
  0

  По нареждане "отгоре" спец-прокуратурата не смее да разследва другите аспекти на криминалната продажба на българско гражданство и паспорти, а именно противозаконното използване на личните данни на купувачите на паспорти за пакетното им БЕЗПРИСЪСТВЕНО "гласуване" на изборите за докопаването до власт на "когото трява"! Защото ще разкрие НЕЛИГИТМНОСТ на докопалите се до властта чрез престъпни корупционно-манипулативни криминални изборни "технологии" в съучастие с политико-прокурорски престъпни групи! Адресната регистрация на по няколко хиляди купувачи на паспорти в противоправно заграбените имоти на Македонските Братства в България, БКП+ДС-прехвърлени във ФОНДАЦИЯТА В ЧАСТНА ПОЛЗА "ВМРО" (ЕИК112602581, гр. Пазарджик, ул. Иван Вазов №14 ет.2, с председател Красимир Каракачанов ЕГН6503295347) и хора от близкото му обкръжение, НЕДВУСМИСЛЕНО го разконспирират като ТУТИ-ДИ-КАПИ-БОСА на паспортната мафия! А Соф.Гр.Прокуратура, която би трябвало да започне да разследва тези престъпления (отделно от Спец-Прокуратурата), е подчинена на жена му Росица Слабакова-Каракачанова (ЕГН6604036513, номенклатурен прокурор-"парашутист" в Соф.Апел.Прокуратура) и на родственицата му по сватовство Маргарита Немска (в същата прокуратура и снаха на сестрата на Каракачанов - Светлана Дончева Каракачанова-Немска - ЕГН7203315296!)! А би трябвало незабавно да се провери адресно-регистрираните няколко десетки хиляди купувачи на паспорти в разрушената къща-дарение на Македонските Братства от 1920-те на ул. Искър №6 в София, или в гарсониерата на ж.к. Сухата река бл.21 вх.А ет.2 ап.5 в София или в 2-ст. апартамент на ул. Веслец №27 в София, ... в Кюстендил, в Благоевград, в Сандански, в Петрич, в Плевен (избирателния район на Каракачанов!!!), .... дали БЕЗ ДА СА СЕ ВЕСТВАЛИ в България не са "гласували" НЕПРИСЪСТВЕНО на всичките избори "за когото трябва" и не са били в списъците на "гарантите" на ПП"ВМРО-БНД" (ЕИК130451348) и коалиции за разните регистрации, избори, референдуми, ....?!

 2. 2
  Иванчева | нерегистриран
  12
  0

  Ами при тези базспорни доказателства защо все още Каракачанов не е арестуван?!

 3. 1
  Унуфрий | нерегистриран
  5
  -9

  Франтишек, отново се изказваш неподготвен, а при опрадвателна присъда предпалагам ще се скриеш като мишка в некоя дупка, от която само мустаците ще стърчат...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.