IN MEMORIAM: Почина следователят от НСлС Магдален Маринов

IN MEMORIAM: Почина следователят от НСлС Магдален Маринов
снимка:БГНЕС

Почина следователят от Националната следствена служба (НСлС) Магдален Маринов, съобщиха от държавното обвинение.

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата поднесоха своите искрени съболезнования на семейството, близките и колегите на Маринов, който е починал на 06 март 2021 г., след боледуване.

Магдален Маринов е завършил специалност „Право“ през 1990 г., след което става младши прокурор в Районна прокуратура-Пловдив. Последователно заема длъжностите заместник-районен прокурор в Софийска районна прокуратура, прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП), заместник на градския прокурор в СГП,  прокурор във Върховна касационна прокуратура. От 18.01.2018 г. до 24.06.2020 г. е заместник-директор на НСлС.

В кариерата си на магистрат Магдален Маринов е получавал множество награди за постигнати професионални резултати и високи нравствени качества, сред които за положени изключителни усилия в борбата с организираната престъпност. Носител е на награда на името на италианския магистрат Джовани Фалконе (2011 г.).

Поклонението ще се извърши на 09 март 2021 г. от 14 ч. в храм „Света Неделя“ в София.

Поклон пред паметта му!

Още по темата

Facebook блокира стотици фалшиви Instagram профили, разпространяващи невярна информация за протестите в подкрепа на Навални

Предишна новина

Прокуратурата с кампания в подкрепа на близките на починалия прокурор Красимир Христосков

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Почивай в мир | нерегистриран
    7
    -2

    Бе истински приятел и почтен човек.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.