IN MEMORIAM: Почина проф. Георги Бойчев

IN MEMORIAM: Почина проф. Георги Бойчев
Проф. Георги Бойчев

Почина дългогодишният преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет проф. Георги Бойчев. Това съобщиха от Софийския университет "Св. Климент Охридски". 

Георги Бойчев /1936-2020 г./ изминава последователно целия академичен път от асистент до професор по теория на държавата и правото в Юридическия факултет на Софийския университет. През периода 1979-1983 г. е декан на факултета, а през 1994-2002 г. е ръководител на катедрата по Теория и история на държавата и правото. Председател е на Българската асоциация по философия на правото и социалната философия. Автор е на редица трудове за санкцията, правонарушението, юридическата отговорност и по други теми.

"Проф. Георги Бойчев не прекъсна връзката с Юридическия факултет, почти до сетните си дни участваше в научни конференции, четеше лекции по философия на правото и наскоро издаде такъв учебен курс. Написа методология на юриспруденцията през призмата на правния институционализъм. Неговата кончина оставя празнота в академичната общност, а животът му - незаличими спомени. Поклон пред паметта на учителя, колегата и приятеля Георги Бойчев!", заявяват от академичната общност на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата

Омбудсманът: Цинично е точно сега да се вдига цената на водата

Предишна новина

На първо четене: Одобриха възможността за електронни съдебни дела

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Петко Петков | нерегистриран
  4
  -2

  Светла му памет!

 2. 1
  Жаклин Кръстева | нерегистриран
  4
  -3

  Изключителен учен в българската правна наука, доктор на юридическите науки, естет по право с усет към тънкостите в юриспруденцията. Поклон, Професоре!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.