Лъжат фирми с обещания за безплатна реклама

Лъжат фирми с обещания за безплатна реклама

Нова измама, този път от името на Google. Измамниците използват популярността на най-голямата търсачка, за да събират суми от български търговци, обещавайки им помощ по време на пандемия. Измамниците зарибяват своите жертви като им събират пари със схеми, съобщава Нова телевизия.

Mишени този път са малки и средни фирми, които поддържат онлайн магазини или корпоративни сайтове. За да се класират на по-предни места в интернет търсачките, измамниците нерегламентирано им предлагат безплатна услуга от името на Google. А за да получат помощта от най-популярната търсачка трябва да платят единствено разходи за обработване на документите по договора. Какво се случва след това? Преди дни жена получава примамлива оферта по телефона за подпомагане на бизнеса й. Собственичка е на онлайн магазин за дрехи. Предпочита да не показваме лицето й, затова ще я наричаме Милена.

„Обадиха ми се по телефона от Google с предложение да сключа договор с тях срещу 180 лв., за да взема субсидия, която може да се получи заради коронавируса, която е от 600 лв. Т.е. за сумата от 780 лв. на годишна база – да ми правят реклама, която ще ме изкара на първа страница в търсачката”, разказва тя.

Предложението е обявено като кампания на Google, с която се подпомага малкия и среден бизнес по време на пандемия. А обещанието е, че когато потребителите търсят дрехи онлайн, нейният сайт ще излиза сред първите резултати в търсачката през следващата една година.

а да поучи въпросната субсидия единствено трябва да подпише договор и плати сумата от 180 лв. за подготовката на документите за участие в кампанията

Още по темата

Закриването на специализираното правосъдие се отлага заради поправка на "Демократична България“

Предишна новина

Мащабна европейска полицейска операция срещу Ндрангета

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.