Мъжът, подпалил жена си в съня й, отива на съд


Окръжната прокуратура във Враца обвини мъж в убийството на жена си.
Обвиняемият от дълги години живеел с нея. Знаело се, че той често злоупотребявал с алкохол, вследствие на което ставал агресивен и упражнявал физическо насилие върху жената.

На 15 септември 2020 г., един от синовете им минавал с компания в близост до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. При влизането на момчетата в двора на къщата, те забелязали излизащия от нея дим, а до външната чешма се намирала пострадалата. Жената се опитвала да се облива с вода.

Наблизо стоял обвиняемият, който не оказвал никаква помощ на жената. Вместо това той се спречкал със сина им, взел коса и го подгонил със заплашителни думи. Свидетели на случващото се подали сигнал на телефон 112, като междувременно пробвали да загасят огъня в къщата.

Въпреки шока и болката, която изпитвала, тя успяла да им сподели, че била полята с бензин и запалена от него, докато била в леглото. На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Пострадалата била транспортирана до лечебно заведение. Огнището на пожара било ясно отграничено - легло в спалното помещение.

Извършителят на престъпното деяние се укрил, но бил установен и задържан на следващия ден. Вследствие на тежката термична травма и настъпилите усложнения пострадалата е починала.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че жената имала изгаряне на 91 % от общата телесна повърхност, както и увреждане на горните дихателни пътища, вследствие инхалация на пушечни газове и сажди.

Освен това е констатирано наличие на кръвонасядания по шията на пострадалата, вероятно получени при опит за душене с ръце. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

CNN: Как предполагаем руски шпионски кръг открадна тайните на НАТО и ЕС от България

Предишна новина

Криминално проявен с прякор Стамбето е убитият в Стара Загора

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.