Специалист по спортно право от ИТН е новият председател на Правната комисия

Специалист по спортно право от ИТН е новият председател на Правната комисия
Новият председател на Правната комисия (вляво), заедно със свой приятел на плажа, снимки:Никола Николов, ПР на ГЕРБ

36-годишен специалист по…спортно право от „Има такъв народ“ (ИТМ) е новият председател на Правната комисия към Народното събрание. Новината се разпространи от публикация на ПР-а на ГЕРБ Никола Николов, в която той се възмущава от назначаването на Радостин Василев на поста, прилагайки и негови скандални снимки в социалните мрежи.

От самата ИТН представят новия председател на Правната комисия като човек с „дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство“. Не са посочени обаче трудове и публикации в цитираните материи, с които Василев да е изявил експертизата си.

От презентацията на новия председател на Правната комисия на страницата на партията на Слави Трифонов се разбира още, че през последните 13 години Василев е един от „малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право“.

„Адвокат Радостин Василев има десетки публикувани статии и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво и е консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Към момента е управляващ партньор в адвокатско дружество „Радостин Василев““, пишат от ИТН.

В публикацията си във Фейсбук обаче Никола Николов явно изразява, че няма особено големи очаквания за професионализма на новия председател на Правната комисия. И пише, прилагайки и снимков материал: „Това е ... новият ПРЕДСЕДАТЕЛ на Правната комисия в Народното събрание. Понеже хората на Трифонов, мутроборкините и “Да, България” все призовават да сравняваме - ами сравнявайте, уважаеми зрители. 36-годишният Радостин Василев - Руди ще кове законите на България от понеделник! Това Ви сервира политическият великан Трифонов. Честито на всички и най-вече на петите в парламента послушно подкрепящите го умно-кресливи демократчета от Да, България!  #ИмаТакиваМутри #СпитеЛи“.

Още по темата

Задържан е пловдивски лихвар, давал заеми срещу 10-15% месечна лихва

Предишна новина

739 кандидати се явиха на писмения изпит за младши прокурори

Следваща новина

Коментари

36 Коментара

 1. 36
  Лаик | нерегистриран
  0
  0

  И кое им е скандалното на снимките?

 2. 35
  АФЕРИСТИ | нерегистриран
  5
  -1

  Още един пълен простак на политическия небосклон
  Препоръчвам на форумците да чуят и прочетат днешното интервю по БНР на учиндолския селянин Славчо, в което освен изречените от него пълни безмислици може да се констатира, че освен ББ на политическия ни небосклон има още един пълен простак. Това той демонстрира с отношението си към интервюиращия го журналист Петър Волгин, който е прочел бая повече от дългия чалгар. Същото бе демонстрирано преди дни и към Филип Станев, който освен, че е рабощ при тоя е и депутат в НС. А по време на протестите подобно се отнесе и към собствения си репортер Станислав Балабанов. И тоя дето не може да формулира едно правилно изречение, говорещо не само за беден речник, но и проблеми освен в тялото и в главата, ще коментира 112-то ни място по свобода на словото. А какъв натовец се пръкна, бедна ни е фантазията…Дванедесет години търпя всичките безобразия на шайката и Мутрата, обогати се безкрай и изведнъж разбра колко са вредни, когато го изгониха от БиТиВи. Егати лицемерието!
  В случая се получава от трън на глог, и за да нестане от глог та на смок нека всеки си помисли добре за кого дава гласа си. В случая не коментирам липсата на всякаква сериозна програма, както и на поне елементарни политици в ИТН, което очевадно демонстрира и „достойната“ заместничка в парламента на ПКП. Но това не попречи днес на Трифонов да изрази готовността си да стане дори премиер на страната...Боже, пази България!

 3. 34
  Какви идиоти работят в Безправен свят.... | нерегистриран
  6
  -1

  1. Снимките са отпреди точно 10 години.
  2. Като е специалист по спортно право да не би да не е юрист?
  3. Значи Тиквата от Магнаурската школа, Трети пожарникарски факултет, в който влизаха само идиоти, неприети в Първи и Втори, може да е премиер, а този начетен мъж не може да е председател на една комисия...

 4. 33
  адвокат–сак | нерегистриран
  7
  0
  До коментар #31 от "*** | нерегистриран":
  Специалист по какво право? Хайде стига глупости.

  Представяте ли си- ''специалист по спортно право'''- хахахахахаха;D И КЪДЕ в България е специализирал тоз човек- да каже, че и други да специализираме там;D
  НАРЕДБА ЗА ЕДИННИТЕ ДЪРЖАВНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА "ПРАВО" И ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ "ЮРИСТ" доп. ДВ. бр.18 от 2 Март 2021г.
  Чл. 1. (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2001 г.) Висше образование ПО СПЕЦИАЛНОСТТА "Право" се придобива на образователната и квалификационна степен "магистър" във факултет във висше училище, което отговаря на изискванията на Закона за висшето образование и на тази наредба.
  И пак- КЪДЕ точно в България се специализира в ''специалността'' ''' спортно право'';D

 5. 32
  Иван | нерегистриран
  1
  0

  Аз няма да се хвана със сигурност на такава донякъде скучна работа, така че успехи, като бях млад и аз имах ентусиазъм, няма лошо.

 6. 31
  *** | нерегистриран
  11
  0

  Специалист по какво право? Хайде стига глупости.

 7. 30
  Имате ли голи снимки на предходния председател на правната комисия? | нерегистриран
  1
  -8

  А? Трябва да имате, нали сте ченгета. Ами покажете ги - за сравнение.

 8. 29
  | нерегистриран
  9
  0

  Като му гледам снимките по международно публично право е изкарал отличен при Чавдар Стоянов.

 9. 28
  Винету | нерегистриран
  4
  -3

  Kurvi zbogom :D

 10. 27
  Хаха | нерегистриран
  3
  -6
  До коментар #26 от "Истината | нерегистриран":
  Този доведе до фалит някогашния цска,не ми се мисли какви ще ги свърши в парламента!
  Последно-този мутра ли е,бияч ли е,или е юрист,завършил кварталния ПУЦ?!?!
  Рядко арогантен и нагъл тип!
  Сами ще се убедите в това!

  Само той и никой друг!
  Е виновен за липсата на пари във фалиралите го гербаджии.
  За фалита на любимия отбор на властта защо не кажеш нещо?
  За волейболен клуб ЦСКА и този на Левски , за залите им, ще откриеш ли разликите в отношението на властолюбците?
  Щото пък и другите в Правна комисия са едни фини, нежни, възпитани и послушни душици, отделно до един корифеи в правото, опитни и самостоятелни в политическите решения.

 11. 26
  Истината | нерегистриран
  18
  -2

  Този доведе до фалит някогашния цска,не ми се мисли какви ще ги свърши в парламента!
  Последно-този мутра ли е,бияч ли е,или е юрист,завършил кварталния ПУЦ?!?!
  Рядко арогантен и нагъл тип!
  Сами ще се убедите в това!

 12. 25
  | нерегистриран
  17
  0
  До коментар #24 от "Врачка | нерегистриран":
  Доста хора ще се изненадат от организационния опит и професионалните качества на Радостин Василев. Със сигурност ще върши работа ако има живот парламента в този си вид.

  Ееее добре бе...!!!

 13. 24
  Врачка | нерегистриран
  3
  -21

  Доста хора ще се изненадат от организационния опит и професионалните качества на Радостин Василев. Със сигурност ще върши работа ако има живот парламента в този си вид.

 14. 23
  | нерегистриран
  21
  -1
  До коментар #2 от "Ха, ха, ха | нерегистриран":
  Тъга за Дани - най-добрият юрист. Прекъсната е традицията на ерудираните правници Фидосова, Цачева, Кирилов... Няма кой да кове законодателство като тяхното вече. Сълза..

  Не бързай да се радваш. достойната смяна специалисти по фалити е на линия. Вчера футболен клуб, утре-държавата.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.