Инспекторатът предлага награди за магистрати-отличници

Инспекторатът предлага награди за магистрати-отличници
Хората на главния инспектор Анна Караиванова могат не само да предлагат за наказания, но и да искат поощрения за магистратите отличници

От началото на дейността си Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) е направил три предложения за поощрения на магистрати. Първото е за районния прокурор на Сливен Христо Христов. То е в резултат от проверката на всички съдебни органи в Бургаския апелативен район. Христов е направил впечатление с отличната организация на работата на прокуратурата, като освен, че е ръководил безупречно администрацията, е бил най-натовареният прокурор. Предложението за поощрение е изпратено на Висшия съдебен съвет (ВСС) и главния прокурор Борис Велчев.
В рамките на проверката на Апелативен район – Велико Търново впечатление с отлично организираната си работа направиха и шефа на Окръжна прокуратура-Русе Огнян Басарболиев и заместник-председателя на Русенския окръжен съд Десислав Любомиров.
Работата на Басарболиев се отличава с висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Предложението за поощрението на Басарболиев е изпратено на неговия началник, ВСС и на Велчев.
Според инспекторите Десислав Любомиров изпълнява служебните си задължения образцово и професионално. Предложението за поощрение на съдия Любомиров е адресирано до неговият шеф.
Предложенията за награждаване на тримата магистрати са да им се връчи отличие "служебна благодарност и грамота", както и парична награда в размер на основното месечно възнаграждение. Сега остава съответните административни ръководители да одобрят предложенията и да поощрят колегите си

 


 

 


 

 


Делото срещу Красимир Гергов отиде в съда

Предишна новина

ВСС не откри нарушения по делото "Маргини"

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  данъкоплатец | нерегистриран
  0
  0

  Стига сте харчили парите на хората за глупости. Питайте ги тези какво им е имотното състояние. Чухме че единият си е купил кола на "търг", друг строял "палат". Това се прави с "отлична" работа.

 2. 1
  агент 007 | нерегистриран
  0
  0

  Без коментар. Европа иска да ни наложи предпазна клауза, те се награждават. Наградете и търновските съдии, които учудиха френския посланик

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.