Интензивни проверки на всички каруци в София

Интензивни проверки на всички каруци в София

Софийска градска прокуратура (СГП) е разпоредила на органите на Столичната дирекция на вътрешните работи до края на годината да извършват регулярни проверки на всички каруци в София. Прокуратурата се е самосезирала, след редица сигнали за нарушения на правилата за движение по пътищата, за защита на животните и законоустановените ветеринарно-медицински изисквания от страна на водачи на каруци в София, съобщават от държавното обвинение.

"Във връзка с констатираните проблеми, свързани с нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), със замърсяване на околната среда, както и застрашаване живота и здравето на животните, ползвани за придвижване на ППС с животинска тяга е било възложено по реда на надзора законност извършването на внезапни проверки от служители на СДВР.

В хода на проверките е указано да се установява дали движещите се ППС с животинска тяга са оборудвани със съответните светлини и торбички за животински отпадъци, регистрирани ли са по съответния ред и т.н.; дали ППС с животинска тяга навлизат за движение в широкия център на града; разполагат ли водачите на ППС с животинска тяга с изискуемия регистрационен талон; дали водачите на ППС с животинска тяга притежават изискуемите документи по Закона за ветеринарно-медицинската дейност за индивидуализация на животните. При нужда е указано да се търси съдействие от органите на ОДБХ – гр. София. По случая е потърсено съдействие и от Столична община и ОДБХ – гр. София, като е указано подобряване на взаимодействието между компетентните контролни органи по повод противодействието на допусканите закононарушения, свързани с движението на каруци на територията на Столична община", гласи съобщението на прокуратурата

При необходимост срокът на проверките ще бъде продължен.

 

Отново издигат Величка Цанова за административен ръководител

Предишна новина

Председател на съд си направи отвод по дело

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  | нерегистриран
  5
  0

  Самосезирали се след редица сигнали за нарушения - смешници! Досега нямаше сигнали за циганските свинщини и никой прокурор не ги е виждал из София. Добре, че е европредседателството, че да свършите нещо поне от кумова срама...

 2. 4
  | нерегистриран
  3
  0

  Самосезирали се след редица сигнали за нарушения - смешници! Досега нямаше сигнали за циганските свинщини и никой прокурор не ги е виждал из София. Добре, че е европредседателството, че да свършите нещо поне от кумова срама...

 3. 3
  ... | нерегистриран
  5
  0

  Предлагам прокурорите лично да извършват проверките на каруците.

  Даже да вземат и полицейска палка, и да застанат на някое кръстовище. Така де-да упражнят наученото в Симеоново-все пак повечето прокурори са от школата на мевере.

 4. 2
  жена | нерегистриран
  6
  0

  Чета и не вервам на ушите си.Остана време след промяна в подсъдността на корупционните дела?Борбата с престъпността е свършила?После сигурно иде ред на пешеходците, венсеремос:)

 5. 1
  Мечo Пух | нерегистриран
  5
  -1

  Конете ми са вече със зимни подкови и облечени със светло отразителни пижами. Регистрационната табела е почистена, а торбите с фекалии са готови за проверката на СГП.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.