Интернет страницата на Апелативен съд – Бургас с отличие за прозрачност, ергономичност и иновации

Интернет страницата на  Апелативен съд – Бургас с отличие за прозрачност, ергономичност и иновации

Асоциация "Прозрачност без граници" отличи Апелативен съд – Бургас за водещата роля на официалната интернет страница на съда по показател "ергономичност и прозрачност" сред апелативните съдилища  в страната и иновативната практика "достъп до електронно дело", съобщиха от съда.

Това стана ясно по време на национална кръгла маса "Прозрачността в работата на съдилищата – предпоставка за повишаване на доверието в съдебната система в България", организирана от неправителствената организация с участието на представители на ръководните структури на съдебната система, съдилища от различни съдебни райони на страната, професионални организации и експерти. Форумът е част от проект на Асоциация "Прозрачност без граници", насочен към формулирането на единни стандарти за публичност и прозрачност в работата на съдилищата, с основен фокус върху техните интернет страници. В рамките на срещата бяха представени иновативните инструменти Еталон за публичност и прозрачност в работата на съдилищата и Карта на прозрачността на съдилищата в България.

В първата по рода си оценка на сайтовете на всички 178 съдилища в страната Апелативен съд – Бургас е сред тези, които покриват в максимална степен изискванията на еталона за публичност и прозрачност. Услугите, които страницата на институцията предлага, за страните по делата и гражданите – SMS известяване, търсене на съдебна практика по ключова дума и достъп до електронно дело бяха посочени от експертите в дискусията като иновативни и пример за добра практика. Сайтът на Апелативен съд – Бургас покрива и високи стойности по индикаторите "отчетност", "превенция на корупцията", "медии", и "полезно за гражданите", уточняват от съда

130 надзиратели участваха във фолклорен фестивал в Сливен

Предишна новина

Цифрови технологии на Китай са смъртна опасност за свободата по света

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.