Искам да се извиня, не приемам просташките обръщения нито към премиера, нито към г-н Пеевски, нито към съпруга си

Искам да се извиня, не приемам просташките обръщения нито към премиера, нито към г-н Пеевски, нито към съпруга си
Eлисавета и Лозан Панови, снимка: Канал 3

Ден след като журналисти и медии получиха "открито писмо", в което представящата се като "Черен лебед и и.д. булка на председателя на ВКС" Бети Панова, атакува магистрати, политици, общественици и институции, автентичността на написаното бе потвърдена от Лозан Панов. Във вторник преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) Панов заяви: "Писмото е провокация към всички медии, които създават една паралелна реалност"

"Правен свят" потърси за коментар и самия подател на писмото, което предизвика мнозина от читателите да се усъмнят в неговата автентичност. В кратък телефонен разговор г-жа Елисавета Панова на два пъти поднесе извиненията си за стила, който е използвала при написването на писмото. Съпругата на председателя на ВКС също така изрази желание да изясни всички факти около името си, както и изложените от нея твърдения в писмото й. "Да, готова съм да дам своя коментар. Искам да Ви се извиня за грубия тон. Наистина Ви дължа извинение, но ще Ви кажа защо постъпих по този начин...Заради мен, заради Вас, заради всички. Не приемам просташките обръщения нито към премиера (в откритото си писмо, "Бети Панова" нарича Бойко Борисов – "бат Бойко"-бел.ред.), нито към господин Пеевски, нито към съпруга си, нито към когото и да било. Но това, което се случва ми идва в повече и понеже ви смятам за сериозна медия, а в последно време някак си станахте част от всичко това. Наистина не приемам това…Този дебат е важен да се случи. Провокирах го по просташки начин", заяви г-жа Панова пред "Правен свят", която аргументира избора си за формата на интервюто с думите: "предпочитам да бъде писмено, защото не ми е силата говоренето, да си призная". 

"Правен свят" потърси за коментар част от засегнатите в писмото на "Бети Панова", които макар и да не са назовани поименно, лесно могат да бъдат разпознати, още повече, че става въпрос за действащ магистрат, неговата съпруга – нотариус и действащ член на ВСС. Подалият оставка като заместник-председател на ВКС съдия Красимир Влахов заяви пред "Правен свят", че е обсъдил темата със съпругата си, но двамата не желаят да коментират написаното. Отказ за коментар засега изрази и избраният от квотата на съдиите член на ВСС Севдалин Мавров.

"Не мога да си обясня, че името ми се споменава, освен ако не го приемаме като някаква заплаха. Тези хора са свикнали да използват медиите, с които разполагат, институциите, които ръководят, като бухалки срещу политически неудобни хора. Бих могъл и така да го възприема. Нито знам коя е тази госпожа. Единственото, в отговор на медиен въпрос за принципната страна на нещата по отношение на председателя на Върховния касационен съд съм изразил едно принципно отношение, без да навлизам в какъвто и да е персонален аспект", коментира споменаването си в писмото на "Бети Панова" Борислав Цеков, бивш народен представител и преподавател. "Дано тази госпожа просто да си е изпуснала нервите, а да не попада в тази категория на арогантното бездарие, която властва в днешно време. Да се обръщаш към премиера на държавата, която в момента даже председателства Европейския съюз, като "бате Бойко" е недопустимо", заяви още Цеков.

В следобедните часове във вторник писмените въпроси на "Правен свят" до съпругата на председателя на ВКС бяха изпратени. След получаване на отговорите от г-жа Елисавета Панова, сайтът ще ги публикува без редакторска намеса.

Още по темата

Образуваха дисциплинарно производство срещу Росен Балкански – съдия в Районен съд – Тервел

Предишна новина

Конституционният съд ще решава дали Истанбулската конвенция противоречи на основния ни закон

Следваща новина

Коментари

36 Коментара

 1. 36
  | нерегистриран
  4
  0
  До коментар #33 от "Poena cullei | нерегистриран":
  Зимата свърши, лапачката - НЕ![[_69864_]]

  "Не приемам просташките обръщения нито към премиера, нито към господин Пеевски, нито към съпруга си, нито към когото и да било."  Някои не приемат просташки обръщения, ама плащат на други да ги правят за тези, които не им играят по свирката!

 2. 35
  Молот | нерегистриран
  1
  -1

  Стига глупости боклуци Прокуратурата на Република България е №1

 3. 34
  | нерегистриран
  4
  -9

  Ей,не мирясвате,а й немате срам.все пак това е една от първите двоики в държавата.симпатични са,подхождат си ми харесват.с безобразните ви писания за семейството и шефа на ВКС се убедих,че правилно съм водил и водя битка от 1991г. с такива като вас.Засрамете се!

 4. 33
  Poena cullei | нерегистриран
  7
  0

  Зимата свърши, лапачката - НЕ![[_69864_]]

 5. 32
  на ДАНСинга: | нерегистриран
  5
  0

  Компетентни, високоерудирани и поотслабнали:[[_69863_]]

 6. 31
  Червенобузковец | нерегистриран
  12
  -5

  Отглеждам една гнила лоза. Въпреки редовното поливане не дава плод, но аз все още си я харесвам. Отглеждам си и един черен лебед. Лебеда обаче взе и ми наака лозата и то много. Опитах да я почистя първо с обилно поливане с вода, но нищо не стана. Пробвах и с почистващите препарати "Капитал" и "Сега", но макар много пъти да са ми свършвали работа в подобни случаи, този път не стана.

  Оказа се, че човек дори и консултант да е бил, се оказва, че му трябва съвет. Ако някой знае как мога да почистя оцапаното, моля да помогне. Че толкова е оцапано, че сега вместо лоза се виждат само ла...

 7. 30
  Аз съм и прокуратурата, и съда и затвора! | нерегистриран
  7
  -1

  Св.св. Цацарон Велики:[[_69861_]]

 8. 29
  True Romance | нерегистриран
  7
  -1

  Шиши Миши.

 9. 28
  Re: | нерегистриран
  6
  -1
  До коментар #26 от "Шишана | нерегистриран":
  Светата Шишица и Соколът...[[_69845_]]

  Опрощаваме грехове срещу финансиране на политическа кампания в брой!  Н.Саркози

 10. 27
  | нерегистриран
  13
  -6

  Истинската свобода на словото според бойкакитата е за Кръгът Капитал да се пише хубаво или нищо, а за тези, които не са харесвани от Кръгът Капитал - е, те може да бъдат обиждани всякак. Друг техен основен принцип е, че всяка медия, която не е одобрена от ФАБ за финансиране трябва да се счита, че в нея няма свобода на словото.

 11. 26
  Шишана | нерегистриран
  9
  -3

  Светата Шишица и Соколът...[[_69845_]]

 12. 25
  Белият лебед | нерегистриран
  10
  -2

  "Е нема такава държава, да знаеш, Деляне, и нема такъв главен прокурор!"

 13. 24
  Светата Шишица | нерегистриран
  10
  -1

  Баце остана на разкаляния международен балкански терен САМ!  В Москва не вярват на ...  Сал един Шиши му остана и още един ЦУМист:[[_69841_]]

 14. 23
  fear of the dark | нерегистриран
  11
  -6

  Всеки, който си позволи да каже/напише нещо против Светата Шишица (разбирай трите дебЕ/Или марионетки, начело на държавата), бива изкарван от медийните им бухалки, докарали България до незавидното 109 място в класацията по свобода на словото, криминален/престъпен елемент, глупав, неграмотен или дори луд, а отдолу, под съответната публикация, яростно се вихрят поддържащите ги платени троли. Народонаселението (стадото), пък, трепери от страх, гледа сеир и не смее да надигне глас, дори във виртуалното пространство - жалката картинка на жалката държава ...на мафията. Има една приказка - "Царят е гол", та в случая е без значение как точно е разказана - с добър или с лош вкус, важно е съдържанието, не - обвивката. И то би трябвало да се коментира - "До г-н Делян Пеевски и всички институции, които той официално и неофициално представлява"...

 15. 22
  Матей | нерегистриран
  5
  -4
  До коментар #6 от "Марко | нерегистриран":
  А,Кой става?  В този ред на мисли и изложение ще излезе ,че само К.В. става,ама друг път. :)))

  Юдите няма да те разберат!  Те искат само едно: РАЗПНИ ГО!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.