Искат дисциплинарно уволнение за следователката, явявала се на работа пияна

Искат дисциплинарно уволнение за следователката, явявала се на работа пияна
Радиана Абдулова

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производства за налагане на най-тежкото наказание – уволнение – срещу следователката Радиана Абдулова, която доби популярност с това, че пие алкохол и се явява в нетрезво състояние на работното си място.

За да оправдае неуместните си и несъвместими с магистратската професия действия, в началото на месеца Абдулова разпространи в публчното пространство тезата си, че е подложена на "репресии" и е станала обект на "неаконно подслушване".

От прокуратурата обаче опровергаха твърденията на следователката и посочиха, че изявата й в определени медии, чиято редакционна политика е насочена към откровена борба с действия на държавното обвинение, цели "да насочи общественото внимание в посока, различна от приетите от СГП действия за ангажиране на дисциплинирната отговорност на магистрата за проявено от него недопустимо поведение, изразяващо се в явяване на работа в нетрезво състояние".

Дисциплинарното производство е образувано по предложение на градския прокурор Емилия Русинова, която иска дисциплинарното уволнение за провинилата се следователка.

Прокурорската колегия избра чрез жребий и дисциплинарен състав, който да се занимание с производството срещу Абдулова. В него влизат - Светлана Бошнакова – председател и докладчик, Йордан Стоев и Калина Чапкънова.

Иванчева прави партия

Предишна новина

28 районни прокуратури ще бъдат оптимизирани от 1 януари 2020 година

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  да бъде смърт | нерегистриран
  1
  0
  До коментар #1 от "Митко питко | нерегистриран":
  Оставете жената, нищо лошо не е сторила. В СГП се подвизават много други, които са за уволнение!

  Как така не е сторила? Изнася им кирливите ризи пред медиите! Непростимо прегрешение!

 2. 1
  Митко питко | нерегистриран
  16
  -8

  Оставете жената, нищо лошо не е сторила. В СГП се подвизават много други, които са за уволнение!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.