Испания ни връща Ветко Арабаджиев в събота

Испания ни връща Ветко Арабаджиев в събота
Ветко Арабаджиев

Хотелиерът Ветко Арабаджиев, който е обвинен като лидер на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, ще бъде екстрадиран от Испания у нас в събота на летище София.

Това става след решение на втори съд в Испания, който е уважил искането на Специализираната прокуратура за екстрадиция на бизнесмена у нас. Съпругата му Маринела няма да пристигне в България заедно с него, тъй като производството по нейната екстрадиция не е приключило.

След връщането на Ветко Арабаджиев в София той ще бъде задържан за 72 ч. от прокурор, а след това от обвинението ще настояват и за постоянен арест пред Специализирания наказателен съд.

Арабаджиеви бяха арестувани в началото на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона в къщата на Георги Семерджиев, по известен като Жоро Шопа. Той от десетилетия се смята за дясната ръка на издирвания у нас Евелин Банев – Брендо. Седем месеца преди да бъдат арестувани Арабаджиеви бяха издирвани заради мегаразследването за данъчни престъпления, което започна срещу тях през септември м.г. По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

Още по темата

Имот може да се заплаща и по специална сметка на нотариуса*

Предишна новина

Ахмед Муса е използвал религията, за да проповядва омраза към християните, евреите и всички други вероизповедания

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.