Испанските власти задържаха 41 българи за трафик на хора и сексуална експлоатация на непълнолетни


41 българи бяха арестувани при специализирана операция на испанската полиция срещу престъпна група, занимавала се с трафик на хора и сексуална експлоатация на непълнолетни. При операцията в Испания са освободени 14 жертви, 12 от които – непълнолетни. 4 жертви на престъпната група са били освободени в други европейски страни.

Разследването е започнало през август 2017 г. във връзка с получена информация за група, която се занимавала с кражби от испански магазини, а откраднатото продавала в различни европейски страни.

Разследващите установили, че организацията се управлява от необитаеми сгради в Мадрид. Именно в такива сгради са намерени и множество от непълнолетните жертви на групата, които живеели в ужасяващи условия. Те били примамвани да се преместят от България в Испания с фалшиви обещания, но веднъж пристигнали, били поставяни в условия на робство и заставяни да извършват престъпления. В някои случаи обаче непълнолетните са били давани на нелегалната организация от родителите им. Момичетата например са били "купувани на вноски" – първата в България, втората – при пристигането в Испания. Цената се е определяла и от това колко изкусни са били непълнолетните в кражбите.

Отложиха делото за конфискация на имущество на братя Галеви заради липса на експертизи

Предишна новина

Продавач, който измами купувач при тегленето на стока, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация*

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    1
    -1

    Катето Захариева няма ли да иде в Испания да издейства освобождаването на ръководителите на групата, както стана с двамата наркотрафиканти от дубайския затвор и Галъбин от бразилския затвор?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.