Италиански съд съкрати срока на присъда на Силвио Берлускони


Дисциплинарен съд в северния италиански град Милано намали наказанието на Силвио Берлускони, който бе осъден за финансови измами на своята компания "Медиасет".

През август 2013 г. Берлускони получи четири години затвор, които след амнистия бяха сведени до една година. Впоследствие излежаването на ефективна присъда бе заменено с поправителен труд – да прекарва по четири часа седмично в разговори с болни от Алцхаймер възрастни хора, и значително ограничаване на свободата – без право да излиза нощем от дома си в Милано, както и да напуска страната.

Днес наказанието бе съкратено с 45 дни и така бившият италиански министър-председател ще направи последното си посещение в старчески дом на 8 март.

През ноември 2013 г. Силвио Берлускони бе изключен от Сената и сега не заема никакви официални постове, но все още е лидер на "Напред, Италия!". За утре е предвидено бившият италиански премиер да присъства на церемонията в двореца "Куиринале" в Рим по встъпване в длъжност на новия президент Серджо Матарела по покана на самия държавен глава.

Мафията се пренасочва към европейските проекти

Предишна новина

Съдът в Ямбол подновява делото за взривовете край Петолъчката

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.