Италианското правителство прокара през Сената Закон срещу миграцията


Италианското правителство прокара през Сената в Рим Закон против миграцията, внесен от вицепремиера националист Матео Салвини, чрез вот на доверие. В края на месеца се очаква законът да бъде гласуван и от Камарата на депутатите.

Сенатът прие декрета наречен "Сигурност и имиграция" с 163 гласа "за" срещу 59 "против". Той не бе подкрепен от демократите и някои членове от управляващите "Пет звезди". Въздържа се дясната партия "Братя на Италия", а "Форца Италия" не участва във вота. За опозицията това е декрет срещу Италия и нейната сигурност. 

С цел да бъдат избегнати дълги дебати, гласуването бе и вот на доверие към правителството, в чиято коалицията се отчитат определени разногласия. Особено доволен от резултата е вътрешният министър и лидер на крайнодясната "Лига" Матео Салвини. Той нарече днешния ден "исторически". 

Изготвеният по негово предложение законопроект  предвижда по-строги имиграционни правила, ограничава правото на убежище и допълва съществуващото законодателство срещу тероризма и мафията. На 22 ноември предстои гласуване в Камарата на депутатите.

Дело за грабеж на касетофон 12 години събира прах в кабинет на съдия

Предишна новина

ЕНП предупреди Орбан, че може да изхвърли партията му от състава си

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.