Италия конфискува активи за над един милиард евро на мафията


Италианска полиция конфискува активи на стойност над 1 милиард и 5 милиона евро на мафията. Операцията е определяна като една от най-мащабните срещу престъпния свят на Апенините. Иззети са курортно селище, голф клубове и ветроходни кораби.

Ударът беше срещу наследниците на покойния Кармело Пати, който дълги години беше сред най-влиятелните хора в Коза Ностра. Започнал бизнеса като уличен продавач на платове, но съдбата го издигнала до върха.

Освен огромното влияние в Сицилия, през годините Кармело Пати успя да изгради и туристическа империя. Притежаваше хотели, голф клубове, кораби и яхти. 

Пати беше смятан за един от най-доверените хора на неуловимия кръстник на сицилианската мафия Матео Денаро, който се укрива от 25 години. Операцията срещу наследниците на Кармело Пати може да разкрие следите на издирвания бос.

ДЖУЗЕПЕ ГОВЕРНАЛЕ, разследващ полицай:Когато става въпрос за укриване на данъци за милиони, а счетоводителят на тези компании, всъщност е тъстът на Матео Денаро, то тогава става ясна цялата система и връзките с мафията. 

Известна е една снимка на Матео Денаро - от 90-е години. Чрез компютърна програма за състаряване, антимафиотите се опитват да изградят съвременния му образ. Предполага се, че Денаро живее в лукс и като съвременен Казанова.

Адвокатът на една от загиналите на ул. "Алабин": Майка ѝ отдавна не очаква справедливост

Предишна новина

Пластелин в пита кашкавал стресна врачанския затвор

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.